Θάνατος ταυρομάχου

Ο πρώτος θάνατος ματαδόρ στην ισπανική αρένα ταυρομαχίας μετά από περίπου 30 χρόνια, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια ακόμη απεχθή παράδοση που συνοδεύει το ούτως ή άλλος βάρβαρο έθιμο.
 
Η παράδοση επιβάλλει τη σφαγή της μητέρας του ταύρου που σκότωσε τον 29 Βίκτωρα Μπάρριο. Ο λόγος; Η εξαφάνιση της «γενιάς» του. Ο δε ταύρος Λορέντζο εκτιμάται πως έχει ήδη θανατωθεί.
 
Μόνο που τώρα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν εκστρατεία στα social media προκειμένου να σώσουν τη Λορέντζα, όπως είναι το όνομα που έχουν δώσει στη μητέρα του ταύρου ενώ επικεφαλής είναι το PAMCA, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.
 
«Καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία» αναφέρει το PAMCA στη σελίδα του στο Facebook. «Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών».
 

Η σχετική ανάρτηση έχει ήδη κοινοποιηθεί από περισσότερους από περίπου 4.200 χρήστες, 6.800 και πλέον άτομα έχουν αντιδράσει ενώ τα σχόλια ξεπερνούν τα 1.200 ενώ την ίδια στιγμή υπό το hashtag #SalvemosALorenza, χιλιάδες άτομα στηρίζουν το ίδιο αίτημα, για τη σωτηρία της Λορέντζα και στο Twitter.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για την τύχη του Λορεντζα, με κάποια ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ίσως να έχει ήδη θανατωθεί και άλλα να αναφέρουν πως μπορεί να έχει ήδη πεθάνει αλλά από γηρατειά.
 
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ταυρομαχία και ο θάνατος του 29χρονου, φέρνει ξανά και επιτακτικά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το εάν θα πρέπει αυτή η παράδοση να συνεχιστεί η να παραμείνει ένα κομμάτι της ιστορίας.

 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία