Η φωτογραφία της γυναίκας που δεν έκανε πίσω και στάθηκε μπροστά στους αστυνομικούς

Εκατοντάδες διαδηλώσεις και φωνές διαμαρτυρίας κατέκλυσαν τις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ η κατάσταση παραμένει έκρυθμη μετά τα πρόσφατα περιστατικά δολοφονίας μαύρων από όπλο αστυνομικών.  
Την Τρίτη, ο Ομπάμα μεταβαίνει στο Ντάλας όπου πριν λίγες μέρες ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών και σκότωσε πέντε από αυτούς. Ο Aμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επιχειρήσει να κατευνάσει το διχαστικό κλίμα και να ρίξει τους τόνους, μετά την εξέλιξη των γεγονότων που απειλεί τις ΗΠΑ με κύμα μίσους και ακόμη περισσότερες διαδηλώσεις.   Στην διαδήλωση που έγινε σε κλίμα έντασης στο Μπατόν Ρουζ, την πόλη της Λουιζιάνας, όπου ο Alton Sterling έχασε την ζωή του από τις σφαίρες των αστυνομικών, το κλίμα ήταν φορτισμένο και σημειώθηκαν εκατό περίπου συλλήψεις. 
Μια κομψή, νεαρή γυναίκα στέκεται ακίνητη και εντελώς ατάραχη στο δρόμο, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, χωρίς να αποτελεί απειλή. Είναι εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολική βία της αστυνομίας και συμμετέχει στην πορεία για το "Black Lives Matter". Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο εναντίον των διαδηλωτών που πλησιάζουν το μπλόκο, όλοι οπισθοχωρούν, αλλά εκείνη παραμένει ακίνητη και κοιτά κατάματα τους αστυνομικούς που είναι πάνοπλοι και προστατευμένοι ενώ τη συλλαμβάνουν. Σύμφωνα με την Dailymail.com ονομάζεται Leshia Evans, είναι μόλις 28 ετών, μητέρα ενός παιδιού και νοσοκόμα στο επάγγελμα. Η φωτογραφία της αναδημοσιεύθηκε από χιλιάδες μμε και χαρακτηρίστηκε από κορυφαία media ως η εικόνα σύμβολο αυτής της ταραχώδους περιόδου που διανύει η Αμερική.
Πηγή: www.lifo.gr
 

Δειτε Επισης

H 80χρονη στη Νότιο Κορέα που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος
Αυτά είναι τα οχτώ νέα emojis που καταφθάνουν το 2025
H κρυμμένη επιστημονική θεωρία στα σύννεφα της «Έναστρης Νύχτας» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ
Διαγωνιζόμενη στον «Τροχό της Τύχης» απέτυχε να βρει εύκολο γρίφο-Της στοίχισε ένα εκατομμύριο δολάρια
Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση γιατί πετάχτηκε ζωντανό ποντίκι από γεύμα επιβάτη
Αλαλούμ σε δρομολόγιο τρένου στη Βρετανία γιατί ένας σκίουρος δεν κατέβαινε από το βαγόνι
ΒΙΝΤΕΟ: Το κορυφαίο μοντέλο του OnlyFans έδειξε σε stream το απίστευτο ποσό που έβγαλε μέσα σε τρία χρόνια
Χιλιάδες επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο στον οποίο ζει η Moo Deng στην Ταϊλάνδη
Διαμονή μέσα σε μία… πατάτα-Το πιο περίεργο Airbnb
Καθαριότητα, φαγητό και ύπνος-Η σκληρή καθημερινότητα των εγκλωβισμένων αστροναυτών στον ISS