Τρίζει τα δόντια στους απείθαρχους η ηγεσία του ΑΚΕΛ

 Αποφασισμένη να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και να ξεκαθαρίσει διά παντός ζημιογόνες για το κόμμα καταστάσεις, συμπεριφορές και φαινόμενα, εμφανίζεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενδοσκόπησης που πραγματοποιεί για τα αίτια της αποτυχίας στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάιου.
Το στίγμα των προθέσεων της ΑΚΕΛικής ηγεσίας έδωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ο οποίος από το βήμα της Ολομελείας της Κεντρικής Επιτροπής, μίλησε κυριολεκτικά έξω από τα δόντια, κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια και μάχες που δίνονται από το κόμμα χωρίς το ΑΚΕΛ να είναι ενωμένο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν συμμετείχαν όπως έπρεπε στην προεκλογική προσπάθεια, που γενικά δεν συμμετέχουν στην κομματική δουλειά, ούτε ως επιθεωρητές, ούτε καν ως τοπικά στελέχη σε επιτελεία, που σε πηγαδάκια κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος». «Υπάρχουν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Κυπριανού, «που μπορεί να λένε πολλά, αλλά κάνουν λίγα. Που αντικρίζουν την ιδιότητα του μέλους της Κ.Ε. ως αυτό που δεν πρέπει να είναι: Το όχημα για να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για μέλη Επαρχιακών Επιτροπών... Λέχτηκε και γράφτηκε ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών οφείλεται στην απουσία άλλοτε ηγετικών και προβεβλημένων στελεχών από τα μέσα ενημέρωσης και την προεκλογική εκστρατεία. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτοί για τους οποίους γίνεται λόγος ήταν σχεδόν καθημερινά στα κανάλια απλώς δεν έκαναν προεκλογική εκστρατεία για το ΑΚΕΛ. Έκαναν αναλύσεις για την πολιτική κατάσταση γενικώς, συζητούσαν για τις εκλογές αφηρημένα, δίχως να υπερασπίζονται ούτε καν να αναφέρουν τις πολιτικές θέσεις του ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Κυπριανού, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 

Η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για τις αιτίες της πτώσης των ποσοστών του ΑΚΕΛ θα συνεχιστεί στην Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σάββατο, οπόταν και θα συνταχθεί το τελικό πόρισμα για το αποτυχημένο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Ερωτηθείς από τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE κατά πόσο τίθεται θέμα λήψης οποιωνδήποτε πειθαρχικών μέτρων κατά των στελεχών που φωτογράφισε το περασμένο Σάββατο ο Άντρος Κυπριανού, αξιωματούχος του κόμματος ξεκαθάρισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά τη νέα σύνοδο του Σώματος. Και χωρίς να αποκλείει οτιδήποτε για το προσεχές μέλλον, υπέδειξε πως αυτό είναι ζήτημα που θα προκύψει μέσα από πιθανή ενεργοποίηση της σχετικής πρόνοιας του Καταστατικού. Σημειώνεται πως αρμόδια για επιβολή πειθαρχικών μέτρων είναι η Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου του ΑΚΕΛ, ενώ εκκρεμεί και η επαναξιολόγηση της προσωρινής αποβολής που επιβλήθηκε στον Νίκο Κατσουρίδη πριν από περίπου ένα χρόνο. Αρμόδια όργανο για την επαναξιολόγηση αυτή είναι η Κεντρική Επιτροπή, αλλά αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί το Σάββατο.
 
  
 

Δειτε Επισης

Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε τοι αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη