Τέλος στην αγωνία των τελειοφοίτων


  
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για σπουδές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, καθώς και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. Ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων, στις οποίες συμμετείχαν 8198 υποψήφιοι,  εκ τω οποίων οι 7680 είναι τελειόφοιτοι.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι για πρόσβαση στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, ανέρχονται στους 5674 (ποσοστό 69%)  και για τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας στους  865.
 
Αναφορικά με τους δημοφιλέστερους κλάδους των ΑΑΕΙ της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε του Υπουργείο, πρώτο στις προτιμήσεις των επίδοξων φοιτητών είναι το Τμήμα Επιστημών Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Τμήμα Επιστημών Αγωγής – Προδημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου και στην τρίτη θέση το Τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου ακαδημαϊκού ιδρύματος. Στην τέταρτη βρίσκεται το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαγειρικές Τέχνες του ΑΞΙΚ.
 
Σε ότι αφορά τμήματα που αποτελούν πρώτη επιλογή των υποψηφίων, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ως ακολούθως. Πρώτη σε προτίμηση ήταν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη δεύτερη θέση το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου  και ακολουθούν οι Μαγειρικές Τέχνες του ΑΞΙΚ.
Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και στην πέμπτη το Τμήμα Νομικής, επίσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  

Δειτε Επισης

Η Αστυνομία κλείνει τον δρόμο που βρήκε τραγικό θάνατο ο Κυριάκος για αναπαράσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση χειρουργών που είχαν ασθενή ανοιχτό την στιγμή του τεράστιου σεισμού
Καταβολή τριών μισθών σε πυρόπληκτους εργαζόμενους αποφάσισε το Υπουργικό
Χειροπέδες σε 74χρονο για έκρηξη σε όχημα στην Αραδίππου
Θετική ανταπόκριση από μερίδα ξενοδόχων, σε ισχύ η απόφαση συντεχνιών για μέτρα
Πληροφορίες πως έτρεχε με 150 χιλιόμετρα ο οδηγός που χτύπησε τον Κυριάκο-Νέες αιχμές Κωνσταντίνου σε Αστυνομία
Συνεχίζεται από την Παρασκευή η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ
Στο κελί για δώδεκα χρόνια 25χρονος για εισαγωγή 19 κιλών κάνναβης στην Κύπρο
Τραμπ: Tα παιδιά στη Γάζα λιμοκτονούν, θα τους στείλουμε τρόφιμα
Φάκελος οδική ασφάλεια: Η απειθαρχία και η ελλιπής αστυνόμευση στους δρόμους