Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τους γείτονες των καμικάζι της Κωνσταντινούπολης

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι  ISIS συμμετείχε στο σχεδιασμό της πολύνεκρης επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερης κυβερνητικής πηγής στο CNN.
 
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι τρεις δράστες-καμικάζι - που έχουν ταυτοποιηθεί και κατάγονται από Ρωσία, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν - εισήλθαν στην Τουρκία πριν πριν ένα μήνα από το προπύργιο του ISIS στη Συρία, την Ράκκα, φέρνοντας μαζί τους τα γιλέκα αυτοκτονίας και τις βόμβες που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
 


Οι τρομοκράτες νοίκιασαν διαμέρισμα στην συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, όπου ένας από τους καμικάζι άφησε πίσω το διαβατήριό του.


Η επίθεση ήταν «πολύ καλά σχεδιασμένη και φαίνεται σε αυτή να εμπλέκεται η ηγεσία του ISIS », είπε η πηγή.

Η τουρκική αστυνομία επισκέφθηκε την περιοχή Φατίχ και έδειξε σε γείτονες των φερόμενων δραστών της επίθεσης, βίντεο και φωτογραφίες τους.
 

Μεταξύ των φωτογραφιών ήταν και αυτή από το αεροδρόμιο “Ατατούρκ”, λίγο πριν την επίθεση, που είδε από χθες το φως της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία που πάρθηκε από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου φαίνονται τρεις άνδρες να φορούν χοντρά μπουφάν και να μεταφέρουν τσάντες.
 


Ένας από τους κατοίκους της πόλης Φατίχ, ο ιδιοκτήτης ενός κτηματομεσιτικού γραφείου, είπε στην αστυνομία συγκλονισμένος, ότι οι άνδρες που απεικονίζονται στη φωτογραφία είχαν νοικιάσει το διαμέρισμά του.


Ένας άλλος γείτονας που διατηρεί γκαράζ δίπλα από το διαμέρισμα των φερόμενων δραστών είπε εξάλλου ότι είχε δει τους συγκεκριμένους άνδρες να καπνίζουν στο παράθυρο του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο του κτιρίου, αλλά οι κουρτίνες ήταν ως επί το πλείστον κλειστές.
 

Μια γυναίκα που διαμένει στο ίδιο κτίριο, είπε ότι δύο μέρες πριν την επίθεση είχε αντιληφθεί μία μυρωδιά χημικών από το διαμέρισμα, και μάλιστα είχε ρωτήσει ενοίκους αν υπάρχει διαρροή αερίου.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, τις τελευταίες ώρες η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις ξένων, εκ των οποίων ένας Ρώσος, αφού πιστεύεται ότι τα άτομα αυτά έχουν σχέση με την επίθεση στο αεροδρόμιο, σύμφωνα και με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Χαμπέρτουρκ.

Στο μεταξύ, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης στο “Ατατούρκ” σε 44, καθώς απεβίωσαν στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα, ένα τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιστίνη, η μητέρα του και ένας άλλος άνδρας από την Τουρκία.
 
Πηγή: CNN, Mirror
 
 
 

Δειτε Επισης

Μικρής κλίμακας οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο
Έτοιμη για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή η Χεζμπολάχ-«Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της»
Το Foreign Office καλεί τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο
Η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο του επικεφαλής της στον Λίβανο σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού-Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί
Ξεκινά η δίκη για κατάχρηση σχεδόν 7 εκατ. ευρώ από τη Λεπέν που μπορεί να της κοστίσει τον δρόμο για το Ελιζέ
Οι IDF είχαν την ευκαιρία να σκοτώσουν τον Σινουάρ-Δεν το έκαναν γιατί ο ηγέτης της Χαμάς είχε ομήρους ως ασπίδα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές σε κινητοποίηση για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα
Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο το Ισραήλ-Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις, φόβος για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι-Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν