Οι τρεις πρώτοι των Παγκυπρίων Εξετάσεων μιλούν στο Ρεπόρτερ

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έλαβε τέλος αφού σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Όπως ήταν φυσικό αυτός που ξεχώρισε ήταν ο 18χρονος Δημήτρης Χριστοδούλου από τη Λεμεσό που κατάφερε να πετύχει το απόλυτο 20.

 

Δημήτρης: "Δεν αποφάσισα που θα πάω"

Ο Δημήτρης κατάφερε να κατακτήσει το 20αρι και να κάνει περήφανη την οικογένεια του. Μιλώντας στη Ρεπόρτερ ο Δημήτρης δήλωσε πανευτυχής με το αποτέλεσμα αφού όπως είπε είδε τους κόπους των τελευταίων χρόνων να ανταμείβονται. "Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά κατάφερα το στόχο του με διάβασμα αλλά και με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο σχολείο και στα φροντιστήρια". Σε ερώτηση μας για την επόμενη μέρα ο Δημήτρης μας είπε πως αυτή θα τον βρει στο χακί αφού στις 6 Ιουλίου κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά για να υπηρετήσει τη θητεία του ενώ ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το που θα βρεθεί για σπουδές. «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει που θα πάω για σπουδές. Είμαι μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Μεγάλης Βρετανίας. Το σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσω σπουδές στον κλάδο της Πληροφορικής» κατέληξε ο Δημήτρης.

 

Στέλιος: "Ενιωσα πολύ περήφανος μόλις το έμαθα"

Ο Στέλιος Στυλιανού, δεύτερος πρωτεύσαντας εξασφάλισε βαθμό πρόσβασης 19,9 και κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μιλώντας στο Ρεπόρτερ εξέφρασε τη χαρά του για την κατάκτηση του στόχου του.«Σίγουρα ένιωσα πολύ περήφανος μόλις το έμαθα, είδα τους κόπους μιας ζωής να ανταμείβονται. Σίγουρα χρειαζόταν αρκετό διάβασμα με μεθοδικότητα κυρίως στα Νέα Ελληνικά που με δυσκόλευαν αλλά τα κατάφερα. Ειδικά για εμένα που δεν πήγαινα σε ιδιαίτερα μαθήματα τελικά όμως τέλος καλό όλα καλά» συμπλήρωσε. Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Στέλιος έχει ως στόχο να σπουδάσει Μαθηματικά στην Αγγλία.

 

Δέσποινα: "Δεν το περίμενα καθόλου"

Η τρίτη πρωτεύσασα, η Δέσποινα Χατζηκωνσταντή, με γενικό βαθμό κατάταξης 19,8 εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ωστόσο ήταν έκπληξη για εκείνη η πρωτιά΄όπως είπε μιλώντας στο Ρεπόρτερ. "Δεν το περιμενα καθόλου. Οι καθηγήτριες μου ηταν σίγουρες όμως και τις ευχαριστώ πολύ για όλη τη στήριξη και βοήθεια που μου πρόσφεραν" δήλωσε η Δέσποινα προσθέτοντας ότι δεν ξέρει ακόμη αν θα αποδεχθεί τη θέση. "Ακόμη το σκέφτομαι, έχω στο μυαλό μου και τις σπουδές στην Ελλάδα. Μπορεί να αλλάξω ακόμη και σπουδές. Το σίγουρο είναι πως είμαι πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και εγώ και η οικογένειά μου. Διάβαζα συστηματικά μέχρι τις 12 το βράδυ και δικαιώθηκα" καταλήγει η Δέσποινα. 

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου