Παροχή κινήτρων προς εθνοφρουρούς από το ΥΠΑΜ

Συνολικά δεκατέσσερα προγράμματα παροχής θετικών κινήτρων προς τους εθνοφρουρούς θα εφαρμοστούν με τη νέα σειρά κατάταξης που ξεκινά τη Δευτέρα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Οργανισμούς και με ιδιωτικούς φορείς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι στόχος των προγραμμάτων είναι “να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμος και παραγωγικός”, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τρία νέα προγράμματα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται με την κατάταξη 2016Β ΕΣΣΟ.

“Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα με την ευγενή συνδρομή και τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας να καταλήξουμε και να οριστικοποιήσουμε τρία νέα ειδικά προγράμματα θετικών κινήτρων που θα προσφέρονται με τη νέα ΕΣΣΟ”, είπε ο Υπουργός.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη δωρεάν παραχώρηση της ευρωπαϊκής κάρτας νέων σε όλους τους εθνοφρουρούς, το δεύτερο αφορά στην παροχή επαγγελματικής και ακαδημαϊκής καθοδήγησης στους εθνοφρουρούς από συμβούλους που θα επισκέπτονται τα στρατόπεδα και το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην επέκταση των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης νέων στις μονάδες της ΕΦ, προσφέροντας τη δυνατότητα εξατομικευμένων συναντήσεων με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι “όλα αυτά τα προγράμματα προσφέρονται εθελοντικά και για όσους το επιθυμούν με στόχο να καταστήσουμε το χρόνο της στρατιωτικής θητείας παραγωγικό και ωφέλιμο”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας για παροχή θετικών κινήτρων προς τους εθνοφρουρούς, καθιστώντας τη στρατιωτική θητεία πιο παραγωγική, “ μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους γι΄ αυτό και προσπαθούμε και εμείς να συνδράμουμε σ΄ αυτή την προσπάθεια” .

“Θεωρούμε ότι οι νέοι μας είναι γι΄ αυτό τον τόπο ο πιο ακριβός θησαυρός του οπότε πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να εργαστούμε από κοινού για την πολύπλευρη ενδυνάμωση τους”, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου» λέει η Κυριακίδου
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος