Μέντιουμ ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες: Πληρώνονταν και με λίρες Αγγλίας

Στη σύλληψη τριών «μέντιουμ» που είχαν αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορους εύπιστους «πελάτες», πολλούς μάλιστα από τον καλλιτεχνικό χώρο και εύπορους, προχώρησαν οι αρχές.
 
Οι «χειρομάντισσες» και «μέντιουμ» διατηρούσαν οργανωμένο γραφείο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα, όπου έκαναν προβλέψεις για το μέλλον, «μαγικά» και άλλα κόλπα, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πολίτες, αλλά τις πρόδωσε η απληστία.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουνίου, συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, της Ασφάλειας Αττικής, πέντε γυναίκες, «μέντιουμ» και χειρομάντισσες, ηλικίας 42, 44 και 59 ετών, μία 40χρονη που εργαζόταν στην υποδοχή και μία 35χρονη, βοηθητικό προσωπικό.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ' εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία «πελάτισσας» από την επαρχία, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη είχε καταφέρει να της αποσπάσει 52.500 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένειά της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.
 
Όμως, η 44χρονη, ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσάς» της θα «πάθαινε κακό» έως την 1η Ιουλίου, απαιτούσε επιπλέον 5.650 ευρώ. Την Τετάρτη, η συγκεκριμένη πελάτισσα επισκέφτηκε την 44χρονη στο γραφείο της και της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ. Η 44χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς και στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ποσό, ενώ ακολούθησε η σύλληψη των άλλων τεσσάρων γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση, στην οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία, είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον περασμένο Ιανουάριο, περίπου 20.000 ευρώ.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
  • 97 χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • 710 ευρώ,
  • 90 δολάρια ΗΠΑ,
  • ένα πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm,
  • δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • δύο tablets,
  • διάφορα κέρινα ομοιώματα,
  • γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια,
  • πέντε βιβλία μαγείας,
  • ένα μαχαίρι,
  • βιβλιάρια τραπέζης,
  • δύο usb και
  • ατζέντες με στοιχεία πελατών.
 
Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν, χθες το πρωί, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής δράσης τους συνεχίζονται.
.
Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα και σκάφη
Επίσης, εξαρθρώθηκε κι εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές πολυτελών επιβατικών και αγροτικών αυτοκίνητων, μοτοσικλετών και σκαφών.
Για την υπόθεση, συνελήφθη 39χρονος, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και της σύστασης και συμμορίας.
Όπως προέκυψε, κατά την τελευταία διετία, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, κλοπές Ι.Χ. επιβατικών και φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών και δίκυκλων μοτοσυκλετών, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.
 
 
Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους,
5 πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο,
2 μοτοσικλέτες,
καθώς και τμήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και φορτηγών.
Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τις 30 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις 25-06-2016 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας συνεχίζονται.
Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 34 χρονών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κλοπής και ληστείας κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στις 25-06-2016, οι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Αττικής και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Ύστερα από καταδίωξη, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κατάφεραν να συλλάβουν έναν εκ των δραστών.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης τους, οι δράστες πυροβόλησαν σε βάρος ενός αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν.
Ταυτόχρονα, κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, κατέστη δυνατή και η σύλληψη του δεύτερου δράστη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και από τις εργαστηριακές εξετάσεις οι κάλυκες που βρέθηκαν στο ανωτέρω σημείο ταυτοποιήθηκαν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε άλλη περίπτωση ληστείας σούπερ μάρκετ, τον Μάρτιο του 2016.
Συνολικά κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
5.135 ευρώ,
δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων,
πιστόλι με δύο γεμιστήρες, με 12 φυσίγγια,
13 φυσίγγια
Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι, με ξύλινη λαβή και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών σε περιοχές της Αττικής, ενώ αναζητείται και ακόμη ένας συνεργός.
 
 

Δειτε Επισης

Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής