Χάρισαν τα laptop στους βουλευτές που δεν επανεκλέγηκαν

Χωρίς να επιστρέψουν τα ολοκαίνουρια laptop που αγόρασε γι αυτούς πρόσφατα η βουλή, έφυγαν αρκετοί από τους τέως βουλευτές.  Θεωρήθηκε ότι τους χαρίστηκαν για να βγουν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου από τη δύσκολη θέση να τους ζητά πίσω. Πλέον η βουλή βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους νέους βουλευτές, καθώς επίσης και στην παραχώρηση των computers που αν και αγοράστηκαν πριν από μερικούς μήνες, προνοήθηκε και δεν παραχωρήθηκαν στους βουλευτές που δεν επρόκειτο να επαναδιεκδικήσουν τη βουλευτική τους έδρα.
 
Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «Πολίτης». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Βουλή χρησιμοποίησε συγκεκριμένο κονδύλι που είχε για αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες άσκησης των καθηκόντων των βουλευτών.
 
Από τότε βεβαίως υπήρξε προβληματισμός για το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές  δεν θα επέστρεφαν στο κοινοβούλιο και γι αυτό η βουλή θα έπρεπε να μπει στη δύσκολη θέση να τους ζητήσει πίσω. Γι αυτό και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παραχώρησε το σχετικό κονδύλι στη Βουλή, έδωσε τη συγκατάθεση του ώστε να θεωρηθεί ότι οι υπολογιστές χαρίστηκαν και επομένως δεν παραμένουν χρεωμένοι στο Κοινοβούλιο.
 
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι η βουλή είχε μεριμνήσει, ώστε να μην παραχωρήσει laptop σε βουλευτές που δεν επρόκειτο να επαναδιεκδικησουν τη βουλευτική τους έδρα. Εξ’ ού και 15 υπολογιστές έμειναν αδιάθετοι και θα δοθούν τώρα στους νέους βουλευτές. Έτσι θα αγοραστούν 31 καινούρια laptop αξία 550 περίπου ευρώ το κάθε ένα. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος