Νεοκλής Συλικιώτης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε

Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ήταν στον σχόλιο στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online του πρώην Yυπουργού Eσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη σε σχέση με την ποινική έρευνα που ενδεχομένως να εμπλέκει και αυτόν για  «ξεπούλημα» τεμαχίου γης που εκτιμήθηκε 52 χιλιάδες έναντι μόλις 5 χιλιάδων ευρώ.
 
«Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι απαράδεκτο» είπε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ για να προσθέσει πως διέρρευσε μία υπόθεση χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε ενημέρωση από τους αρμοδίους.
Σύμφωνα με τον κύριο Συλικιώτη που διευκρίνισε πως αν του ζητηθεί θα δώσει όλα τα στοιχεία, το όλο θέμα δεν μπορεί να αφορά τον Υπουργό Εσωτερικών καθώς ο χειρισμός της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε, όπως και με όλες τις ανάλογες, από υπουργική επιτροπή η οποία έλαβε και τις τελικές αποφάσεις.
 
«Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η εις βάρος μου κατηγορία. Αυτά τα θέματα περνούν από υπουργική επιτροπή και αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.
 
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα σε σχέση με οικειοποίηση από πλευράς του έπαρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη χαλίτικης γης αξίας €52.000 .
 
Μετά από έρευνα του Γενικού Ελεγκτή ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος έδωσε οδηγίες στην αστυνομία για έρευνα.
 
Το εν λόγω τεμάχιο κρατικής γης  έχει εμβαδόν 170 τετραγωνικά μέτρα και εκτιμήθηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην τιμή των €52.000. Με βάση το ιστορικό του φακέλου της υπόθεσης, με απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου, και αφού λήφθηκε υπόψη το σχετικό αίτημα, η αιτήτρια κρίθηκε ως πάμπτωχη και της παραχωρήθηκε το χαλίτικο έναντι του συμβολικού ποσού των €5.000 (αντί €52.000). Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2011. όπως προκύπτει, η ίδια, δύο περίπου χρόνια αργότερα, μεταβίβασε το ακίνητο στον αδελφό της,  Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη.
 
 
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές