Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων

Σε 24ωρη απεργία θα κατέλθουν οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου, με αίτημα τη διακοπή έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του Προέδρου της Συντεχνίας Υπαλλήλων ΑΛΚ (ΣΥΑΛΚ), ενώ προειδοποιούν και με κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους.
 
Σε επιστολή που στάληκε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, αναφέρεται πως «σε συνέλευση των πλοηγών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, επαναβεβαιώθηκε η στήριξη προς τον πρόεδρο της Συντεχνίας και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου με μοναδικό αίτημα τη διακοπή οποιασδήποτε έρευνας εναντίον του κ. Πάτσαλου».
 
Όπως αναφέρεται, «ο ίδιος ενεργούσε ως Πρόεδρος της συντεχνίας και κατάγγελλε καταστάσεις που ζήμιωναν την ίδια Αρχή, καθώς και επηρέαζαν αρνητικά τον κλάδο της πλοηγικής υπηρεσίας».
 
«Σας καλούμε όπως διακόψετε την έρευνα και σταλεί το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας και συζήτηση του ζητήματος από το τμήμα Εργασιακών Σχέσεων» αναφέρεται στην επιστολή, και προστίθεται ότι «σε αντίθετη περίπτωση ή και καταδικαστικής απόφασης εναντίον του Προέδρου της συντεχνίας θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους».
 
Αναφέρεται ακόμα ότι οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΑΛΚ στηρίζουν τους πλοηγούς.
 
 

Δειτε Επισης

Μπέρδεμα στα κατεχόμενα με τον ακριβή αριθμό του «πληθυσμού»
Δεν υποχωρεί με τίποτα ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία
Μέχρι τέλος 2025 ολοκλήρωση έργων συντήρησης Πύλης Αμμοχώστου
Επίθεση συνδέσμου μονογονιών σε Νομική-Ζητά επιτροπή εμπειρογνωμόνων για συμμόρφωση με υποδείξεις GREVIO
Ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα για την υπόθεση Μπιενάλε-Αναμένεται η γνωμάτευση της Νομικής
Ανησυχίες στην Επιτροπή Παιδείας για αγώνες σκοποβολής στο Δάσος Κόρνου
ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καλούν την Βουλή να μην ψηφίσει νόμο για ξενόγλωσσα στα δημόσια Πανεπιστήμια
Βουλευτές ζητούν ενίσχυση φοιτητικής μέριμνας και αναθεώρηση εισοδηματικών κριτηρίων
Λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου στη Λάρνακα λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών
Προβλήματα στις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών, χωρίς επαρκή στοιχεία παιδιά μεταναστών