Κίνα: Μέσω DNA ταυτοποιήθηκαν έξι παιδιά που είχαν απαχθεί προ 20ετίας

Με τη βοήθεια τεστ DNA, η αστυνομία στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς έξι παιδιών που είχαν απαχθεί πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, σύμφωνα με τοπικές πηγές.
 
Τα παιδιά ήταν ανάμεσα στα 23 τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας από το 2015, όταν η αστυνομία στο Χεμπέι άρχισε εκστρατεία για να πραγματοποιούνται τεστ DNA σε αυτούς που θεωρούνται ότι υπήρξαν θύματα απαγωγής, δήλωσε ο Τσεν Γιουάν, αξιωματικός της αστυνομίας επικεφαλής του τμήματος εμπορίας ανθρώπων στην Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Χεμπέι.
 
Τα παιδιά ήταν πολύ μικρά όταν απήχθησαν για να δώσουν τη λεπτομερή περιγραφή των σπιτιών τους, δήλωσε ο κ. Τσεν. Όταν μεγάλωσαν, η εμφάνιση και η προφορά τους άλλαξαν πολύ, με αποτέλεσμα η αστυνομία να δυσκολεύεται να βρει την οικογένειά τους.
 
Το 2009, το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε βάση δεδομένων με στοιχεία DNA των αγνοούμενων παιδιών.
 
ΠΗΓΗ: Naftemporiki
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε πεντάχρονος στην έρημο στην Αριζόντα-Είχε χαθεί μαζί με τον σκύλο του
Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»