Υπ. Μεταφορών: Aπαραίτητη η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση

Οι υψηλοί ρυθμοί παραγωγής νέας γνώσης, οι ταχείες τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις αλλά και η συνεχής ανάγκη για καινοτομία είτε αυτή αφορά τεχνολογική καινοτομία, είτε καινοτομίες στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης, καθιστούν τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση μια απαραίτητη διαδικασία, τόσο για τους μηχανικούς, όσο και για όλους όσοι βρίσκονται στην παραγωγική αλυσίδα, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση», που διοργάνωσε το ΕΤΕΚ.

Ο κ. Δημητριάδης είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πως οι μηχανικοί, οι εταιρείες, ο δημόσιος τομέας και γενικά όσοι δραστηριοποιούνται οικονομικά, είναι υποχρεωμένοι να μαθαίνουν συνεχώς νέες τεχνικές και νέες νομοθεσίες, ακόμη και να επεκτείνονται σε νέους τομείς γνώσης, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ανύπαρκτοι. "Η παλιά αντίληψη ότι κάποιος, εξερχόμενος από το Πανεπιστήμιο, έχει μάθει όσα χρειάζεται για το υπόλοιπο της εργασιακής ζωής του έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όποιος διατηρεί τέτοιες αντιλήψεις θα ξεπεραστεί από το δυναμικό και ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον", σημείωσε.

Επεσήμανε πως στην Κύπρο, παρουσιάζεται ένας πρόσθετος φραγμός, λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας μας. Παράλληλα σημείωσε  πως το ΕΤΕΚ, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η προσφορά δια βίου εκπαίδευσης προς τα μέλη του, προχώρησε στη δημιουργία δικής του εκπαιδευτικής υποδομής πιστοποιημένης από την ΑνΑΔ, και από το 2014 διοργανώνει σε συστηματική βάση σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εφαρμοσμένα εργαστήρια για μηχανικούς, εντός ενός τέτοιου ευέλικτου και ευπροσάρμοστου πλαισίου.

Ο κ. Δημητριάδης συνεχάρη το ΕΤΕΚ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του, "η οποία δείχνει ότι το Επιμελητήριο μπορεί να βλέπει μπροστά και να υπερβαίνει τα όρια της απλής διαχείρισης των προβλημάτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία χαρακτηρίζεται από μακρόπνοο όραμα για το μέλλον και μια γνήσια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική για την Κυπριακή κοινωνία".

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με αρμοδιότητες σε πολλά πεδία δραστηριοποίησης των Μηχανικών, είναι συχνά αρωγός και συνεργάτης του ΕΤΕΚ στη διοργάνωση ημερίδων, διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και είπε πως ευελπιστεί  ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος