Έκρηξη σε κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης στην Τουρκία

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε έκρηξη με στόχο την αστυνομία στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο Μιντιάτ της επαρχίας του Μαρντίν -περιοχή με κυρίως κουρδικό πληθυσμό κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
 

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέδωσε την επίθεση στο κουρδικό PKK, λέγοντας πως η αστυνομία έχει αποτρέψει «εκατοντάδες τέτοιες επιθέσεις μέχρι τώρα».
 

Η έκρηξη σημειώνεται ένα 24ωρο μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη -ακόμη χωρίς ανάληψη ευθύνης- η οποία επίσης φαίνεται ότι είχε στόχο την αστυνομία.
Η νεά επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Μιντιάτ το πρωί της Τετάρτης και, σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό, ο προσωρινός απολογισμός βρίσκεται σε τρεις νεκρούς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.
 

Οι πρώτες αναφορές είχαν κάνει λόγο για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα. Αριθμός ασθενοφόρων συνέρρευσε στο σημείο, όπως μεταδίδει το Reuters.
 

Σε εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσωεν Dogan από το σημείο, φαινόταν πυκνός καπνός από την έκρηξη και μεγάλες ζημιές στο κτίριο.
 
Για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καμία οργάνωση, μία και πλέον ημέρα μετά, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι υποψίες για εκείνη την επίθεση στρέφονταν μεταξύ κουρδικών οργανώσεων και της τζιχαντιστικής ISIS.
 
 
ΠΗΓΗ: in.gr
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή