Ο Παμπορίδης καλεί την ΠΑΣΥΚΙ σε διάλογο

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, καλεί την ΠΑΣΥΚΙ να προσέλθει σε διάλογο, με ειλικρίνεια και χωρίς προαποφασισμένες ανεδαφικές θέσεις, ώστε να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο λειτουργίας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων κάτω από ένα αυτόνομο οργανισμό, για να προσθέσει πως είναι χρέος όλων να διασφαλίσουν ότι η δημόσια υγεία όχι μόνο δεν θα εκλείψει, αλλά θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος του τομέα της Υγείας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Υγείας εκφράζει την έκπληξή του, γιατί όπως αναφέρει παρακολουθεί την ΠΑΣΥΚΙ να επιχειρεί να διεξαγάγει διάλογο για τα προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων μέσω του Τύπου, παρότι η ηγεσία της βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας και θα είχε την ευχέρεια να εγείρει τα όποια ζητήματα στα πλαίσια του διαλόγου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η ΠΑΣΥΚΙ δεν ζήτησε ούτε να τον συναντήσει έστω τυπικά για να του θέσει τα εν λόγω θέματα.

Διαβεβαίωσε ότι τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, που ζουν καθημερινά στο πετσί τους τα όποια προβλήματα, δεν έχουν πρόθεση να συνδράμουν όσους απαξιώνουν καθημερινά και εργολαβικά τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

“Δεν θέλω να πιστεύω δε, ότι οι εν λόγω δημοσιεύσεις σχετίζονται με τις επικείμενες εκλογές της ΠΑΣΥΚΙ σε λίγες μόλις ημέρες αφού αυτό θα ήταν επικίνδυνα επιπόλαιο”, είπε ο κ. Παμπορίδης.

Συνεχίζει λέγοντας ότι έχει απευθυνθεί στην ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ πολλές φορές και τους έχει εξηγήσει πως πεποίθησή του αποτελεί ότι κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να επιλυθεί οριστικά μέσα στα ανεπαρκή και ανελαστικά πλαίσια του δημόσιου τομέα, καλώντας τους να προσέλθουν σε ειλικρινή διάλογο για την πλήρη αυτονόμηση δια της ιδρύσεως ανεξάρτητου Αυτονομημένου Οργανισμού Υγείας, που θα αναλάβει πλήρως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Καταλήγει λέγοντας ότι δυστυχώς η ΠΑΣΥΚΙ “απέρριψε τη δημιουργία του εν λόγω Οργανισμού και εμμένει στην παραμονή των Νοσηλευτηρίων μας στο Δημόσιο, αγνοώντας πως αυτό ακριβώς είναι η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων που βιώνουν πρωτίστως οι ασθενείς μας αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες υγείας του Δημοσίου”.  
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»