Ο Παμπορίδης καλεί την ΠΑΣΥΚΙ σε διάλογο

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, καλεί την ΠΑΣΥΚΙ να προσέλθει σε διάλογο, με ειλικρίνεια και χωρίς προαποφασισμένες ανεδαφικές θέσεις, ώστε να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο λειτουργίας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων κάτω από ένα αυτόνομο οργανισμό, για να προσθέσει πως είναι χρέος όλων να διασφαλίσουν ότι η δημόσια υγεία όχι μόνο δεν θα εκλείψει, αλλά θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος του τομέα της Υγείας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Υγείας εκφράζει την έκπληξή του, γιατί όπως αναφέρει παρακολουθεί την ΠΑΣΥΚΙ να επιχειρεί να διεξαγάγει διάλογο για τα προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων μέσω του Τύπου, παρότι η ηγεσία της βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας και θα είχε την ευχέρεια να εγείρει τα όποια ζητήματα στα πλαίσια του διαλόγου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η ΠΑΣΥΚΙ δεν ζήτησε ούτε να τον συναντήσει έστω τυπικά για να του θέσει τα εν λόγω θέματα.

Διαβεβαίωσε ότι τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, που ζουν καθημερινά στο πετσί τους τα όποια προβλήματα, δεν έχουν πρόθεση να συνδράμουν όσους απαξιώνουν καθημερινά και εργολαβικά τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

“Δεν θέλω να πιστεύω δε, ότι οι εν λόγω δημοσιεύσεις σχετίζονται με τις επικείμενες εκλογές της ΠΑΣΥΚΙ σε λίγες μόλις ημέρες αφού αυτό θα ήταν επικίνδυνα επιπόλαιο”, είπε ο κ. Παμπορίδης.

Συνεχίζει λέγοντας ότι έχει απευθυνθεί στην ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ πολλές φορές και τους έχει εξηγήσει πως πεποίθησή του αποτελεί ότι κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να επιλυθεί οριστικά μέσα στα ανεπαρκή και ανελαστικά πλαίσια του δημόσιου τομέα, καλώντας τους να προσέλθουν σε ειλικρινή διάλογο για την πλήρη αυτονόμηση δια της ιδρύσεως ανεξάρτητου Αυτονομημένου Οργανισμού Υγείας, που θα αναλάβει πλήρως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Καταλήγει λέγοντας ότι δυστυχώς η ΠΑΣΥΚΙ “απέρριψε τη δημιουργία του εν λόγω Οργανισμού και εμμένει στην παραμονή των Νοσηλευτηρίων μας στο Δημόσιο, αγνοώντας πως αυτό ακριβώς είναι η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων που βιώνουν πρωτίστως οι ασθενείς μας αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες υγείας του Δημοσίου”.  
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Γεωργίου-Ο γιατρός που ξεγέννησε την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Κύπρο
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ
Ποιον εμπλέκει για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Η Ισπανία πνίγεται από τις πλημμύρες, η Βρετανία καίγεται από τη ζέστη - Εικόνες αποκάλυψης σε δημοφιλή θέρετρα
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Σάουθεντ στο Έσσεξ- Μαρτυρίες για τεράστια πύρινη σφαίρα
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε 75 εκτάρια από ξηρά χόρτα και δέντρα-Προστατεύτηκαν κατοικίες
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
Επαφές Βαφεάδη στις Βρυξέλλες για παρουσίαση προτεραιοτήτων για Κυπριακή Προεδρία ΕΕ
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος