Στρατηγική προσέγγιση η διαχείριση του χρόνου από τους ηγέτες, δήλωσε ο Έιντε

Ευτυχής διότι άκουσε και από τους δύο ηγέτες να επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους όχι μόνο στον κοινό στόχο, τη λύση, αλλά να επιδιώξουν να εξεύρουν λύση εντός του 2016, δήλωσε ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε μετά τη δίωρη συνάντησή του με το Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ είπε ότι ήταν μια μακρά, πολύ εποικοδομητική και περιεκτική συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, υπενθυμίζοντας ότι αύριο οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν και πάλι μετά από λίγο καιρό. “Είναι βασικά η συνάντηση που ιδανικά θα είχαμε πριν 13 ημέρες. Όμως είμαι ευτυχής να πω ότι συνάντησα και τους δύο ηγέτες σήμερα και άκουσα πως και πάλι έχουν επαναδεσμευθεί στον κοινό τους στόχο, που είναι όχι μόνο η εξεύρεση μιας λύσης στο Κυπριακό, αλλά να προσπαθήσουν να την βρουν το 2016”.
Και όλοι συμφωνούμε, συνέχισε, ότι για να επιτύχουμε αυτή τη φιλοδοξία, που είναι δική τους και όχι δική του – όπως σημείωσε- “δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και θα πρέπει να σχεδιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με τον καλύτερο τρόπο”.
Αύριο, ανέφερε ο κ. Έιντε, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το πού βρισκόμαστε, θα ρίξουν μια συνολική ματιά σε όλα όσα έχουν επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο, πού είμαστε κοντά και ποια είναι τα βασικά εκκρεμή ζητήματα και στη συνέχεια θα σχεδιάσουν τις επόμενες εβδομάδες με τέτοιο τρόπο που μπορούν να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα στο υψηλότερο επίπεδο. Πράγμα που σημαίνει, είπε, ότι οι ηγέτες είναι τώρα έτοιμοι να αναλάβουν ακόμη πιο άμεσο έλεγχο αυτού του θέματος.
Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, όπως ανέφεραν και οι ηγέτες στη δήλωσή τους στις 15 Μαΐου, πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχουν υπάρξει σημαντικά επιτεύγματα, αλλά παραμένουν πολλά ακόμη και αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να είναι σκληρές και να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και το θάρρος που οι ηγέτες έχουν επιδείξει μέχρι τώρα και αυτό δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά γνωρίζοντας τους ηγέτες καλά, νομίζω ότι η δέσμευσή τους είναι πολύ σαφής, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ.  

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα