Οδηγίες στους λουόμενους από την Αστυνομία για μέτρα προφύλαξης

  Οδηγίες σε όσους θα επισκεφθούν τις παραλίες φέτος το καλοκαίρι δίνει η Αστυνομία, η οποία δηλώνει ότι βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση και ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε οποιονδήποτε χρειαστεί.

Ειδικότερα, η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να λάβουν μέτρα – προφύλαξης, δίδοντας τους συμβουλές, ώστε να αποφύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να μείνουν ασφαλείς.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να παραμένουν μέσα στις περιοχές λουόμενων, όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες, κατά μήκος της παραλίας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τους καθορισμένους διαύλους σκαφών που βρίσκονται κάθετα των παραλιών, για ευνόητους λόγους.

Επίσης, οι παραθεριστές προτρέπονται αν έχουν μαζί τους παιδιά, να προτιμήσουν να επισκεφθούν παραλίες, που διαθέτουν ναυαγοσώστες, ενώ καλούνται να μην τα αφήσουν για κανένα λόγο να κολυμπούν ανεπιτήρητα.

Επιπλέον, η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να μη πηγαίνουν ποτέ μόνοι για κολύμπι έστω και έχουν άριστες επιδόσεις . Προειδοποιεί επίσης τον κόσμο να αποφύγει να εισέλθει στη θάλασσα μετά την κατανάλωση φαγητού ή οινοπνεύματος.

“Αν σας αρέσουν οι βουτιές, οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως να αποφεύγετε τις βουτιές με το κεφάλι. Αν πάλι ασχολείστε με τις υποβρύχιες καταδύσεις, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε την αναγνωρισμένη σημαδούρα καταδύσεων ή σημαδούρα επιφάνειας χρώματος κόκκινου ή πορτοκαλί (τα άλλα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στη θάλασσα από απόσταση). Όταν είστε στο νερό, φροντίστε πάντοτε το μήκος του σχοινιού της σημαδούρας να είναι κατακόρυφο πάνω από εσάς, προς την επιφάνεια”, σημειώνει η Αστυνομία.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό στη Λεμεσό-Προχώρησε σε συλλήψεις η Αστυνομία
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Χειροπέδες σε 50 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Αναχωρούν από τη Δημοκρατία 23
Πάει και το ΑΚΕΛ έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία για Γάζα-Απαιτεί ακύρωσης της εκδήλωσης ΥΠΑΝ και Πρεσβείας Ισραήλ
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του ο 45χρονος Μάριος Δημητρίου (pic)
Το νομοσχέδιο για Brain Gain και τα χρέη αθλητικών σωματείων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo