Νέκρωσε μια ολόκληρη πόλη στο Καζακστάν

Πανικός επικράτησε την Κυριακή στην πόλη Ακτόμπε του Καζακστάν, με τρία άτομα να σκοτώνονται και εννέα να τραυματίζονται σε επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δύο μαγαζιά που πωλούν όπλα.
Εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία σκότωσε τρεις από τους επιτιθέμενους και συνέλαβε έναν ενώ άλλοι έχουν περικυκλωθεί από τις αρχές και είναι θέμα χρόνου να πέσουν στα χέρια τους.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι πίσω από τις επιθέσεις ήταν "οπαδοί του ριζοσπαστικού, μη παραδοσιακού θρησκευτικού κινήματος", φράση που χρησιμοποιείται στο Καζακστάν για να περιγράψει τους ισλαμιστές μαχητές.

Τα τρία άτομα που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένας υπάλληλος σε κατάστημα με όπλα, ένας αξιωματικός του στρατού και ένας στρατιώτης στις εγκαταστάσεις της εθνικής φρουράς.
Οι αρχές έχουν κλείσει προσωρινά όλα τα καταστήματα της πόλης ενώ έχει σταματήσει και η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το Ακτόμπε είναι μια βιομηχανική πόλη, η πέμπτη μεγαλύτερη της χώρας, 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία. Στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε το 2011 η πρώτη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Καζακστάν.

Οι αρχές στο Καζακστάν, στο οποίο η πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι, προχωρούν συχνά σε συλλήψεις και δίκες ισλαμιστών μαχητών, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι άτομα που έχουν πάει ή πρόκειται να πάνε σε μέρη όπως η Συρία και το Ιράκ. Βίαιες συγκρούσεις, ωστόσο, στην χώρα, είναι σπάνιες.

Πηγή: Reuters  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας