Στο κελί οι γιατροί για τις διαγνώσεις "μαϊμού"

 Διατάγματα προσωποκράτησης επτά ημερών εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σήμερα το πρωί εις βάρος των έξi υπόπτων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση  παράνομης  εργοδότησης αλλοδαπών.
Πρόκειται για δύο ιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές της Πάφου, ηλικίας 68 και 49 ετών, για τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών ηλικίας 58 ετών, για δύο γυναίκες υπαλλήλους του γραφείου ηλικίας 36 και 28 ετών, και για έναν 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. 
Η καταγγελία έγινε από 78χρονο κάτοικο Πάφου όταν έλαβε ειδοποίηση από το Επαρχιακό Τμήμα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.
Ο 78χρονος ωστόσο τους ενημέρωσε πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό και ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία .
Ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από την Σρι Λάνκα αφίχθηκε στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ως εγργοδότης του εμφανιζόταν ο 78χρονος παραπονούμενος. 
Ο 78χρονος όπως διαφάνηκε είχε υποβάλει  τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφθηκαν και η τρίτη εγκρίθηκε χωρίς να το γνωρίζει.
Οι δύο ιατροί φέρεται να εξέδιδαν ιατρικές βεβαιώσεις για να παραμένουν οι αλλοδαποί στην Κύπρο με την δικαιολογία ότι εργάζονται σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.
Στην προκειμένη περίπτωση εξέδωσαν ιατρική βεβαίωση για τον 78χρονο παραπονούμενο ότι είναι άτομο με κινητικά προβλήματα και υπέρβαρο, κάτι που δεν ευσταθεί.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο πρώτος γιατρός αρνείται να συνεργαστεί ενώ ο δεύτερος είπε ότι ποτέ δεν εξέδωσε ιατρική βεβαίωση έναντι αμοιβής 80 ευρώ, ότι οι βεβαιώσεις ήταν χωρίς αμοιβή και ότι γνωρίζει τον τέταρτο ύποπτο, τον 80χρονο, ο οποίος ήταν πελάτης του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα έξι πρόσωπα σχετικά με τη  διερευνώμενη υπόθεση είναι αυτές της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής και εισόδου με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
 

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική