Στο κελί οι γιατροί για τις διαγνώσεις "μαϊμού"

 Διατάγματα προσωποκράτησης επτά ημερών εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σήμερα το πρωί εις βάρος των έξi υπόπτων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση  παράνομης  εργοδότησης αλλοδαπών.
Πρόκειται για δύο ιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές της Πάφου, ηλικίας 68 και 49 ετών, για τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών ηλικίας 58 ετών, για δύο γυναίκες υπαλλήλους του γραφείου ηλικίας 36 και 28 ετών, και για έναν 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. 
Η καταγγελία έγινε από 78χρονο κάτοικο Πάφου όταν έλαβε ειδοποίηση από το Επαρχιακό Τμήμα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.
Ο 78χρονος ωστόσο τους ενημέρωσε πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό και ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία .
Ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από την Σρι Λάνκα αφίχθηκε στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ως εγργοδότης του εμφανιζόταν ο 78χρονος παραπονούμενος. 
Ο 78χρονος όπως διαφάνηκε είχε υποβάλει  τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφθηκαν και η τρίτη εγκρίθηκε χωρίς να το γνωρίζει.
Οι δύο ιατροί φέρεται να εξέδιδαν ιατρικές βεβαιώσεις για να παραμένουν οι αλλοδαποί στην Κύπρο με την δικαιολογία ότι εργάζονται σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.
Στην προκειμένη περίπτωση εξέδωσαν ιατρική βεβαίωση για τον 78χρονο παραπονούμενο ότι είναι άτομο με κινητικά προβλήματα και υπέρβαρο, κάτι που δεν ευσταθεί.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο πρώτος γιατρός αρνείται να συνεργαστεί ενώ ο δεύτερος είπε ότι ποτέ δεν εξέδωσε ιατρική βεβαίωση έναντι αμοιβής 80 ευρώ, ότι οι βεβαιώσεις ήταν χωρίς αμοιβή και ότι γνωρίζει τον τέταρτο ύποπτο, τον 80χρονο, ο οποίος ήταν πελάτης του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα έξι πρόσωπα σχετικά με τη  διερευνώμενη υπόθεση είναι αυτές της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής και εισόδου με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
 

Δειτε Επισης

Παραδίδεται εντός του έτους το Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας, Σοφίας Παπαδοπούλου
Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην αν. Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας
Καλλιτεχνική εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Μάριο Τόκα
Σούπερ τυχερός στην Κύπρο, έκλεισε πεντάρι στο Τζόκερ-Πόσα κέρδισε
Απροσπέλαστα ιατρεία για ΑμεΑ-Από τα 1447 δηλώνουν προσβάσιμα μόλις 34
Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν τα περιστατικά βίας-Άμεση ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Απορρίπτει όσα του καταλογίζει ο ΠΑΣΥΛΕ για e-kalathi ο Παπαναστασίου
Σ. Ιωάννου: Η Κύπρος έχει ανάγκη την ειρήνη, όλοι μαζί να ζήσουμε σε μια πατρίδα με ειρήνη