Στο κελί οι δυο γιατροί για τις διαγνώσεις "μαϊμού"

Διατάγματα προσωποκράτησης επτά ημερών εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σήμερα το πρωί εις βάρος των έξη υπόπτων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση  παράνομης  εργοδότησης αλλοδαπών.
Πρόκειται για δύο ιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές της Πάφου, ηλικίας 68 και 49 ετών, για τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών ηλικίας 58 ετών, για δύο γυναίκες υπαλλήλους του γραφείου ηλικίας 36 και 28 ετών, και για έναν 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. 
Η καταγγελία έγινε από 78χρονο κάτοικο Πάφου όταν έλαβε ειδοποίηση από το Επαρχιακό Τμήμα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.
Ο 78χρονος ωστόσο τους ενημέρωσε πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό και ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία .
Ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από την Σρι Λάνκα αφίχθηκε στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ως εγργοδότης του εμφανιζόταν ο 78χρονος παραπονούμενος. 
Ο 78χρονος όπως διαφάνηκε είχε υποβάλει  τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφθηκαν και η τρίτη εγκρίθηκε χωρίς να το γνωρίζει.
Οι δύο ιατροί φέρεται να εξέδιδαν ιατρικές βεβαιώσεις για να παραμένουν οι αλλοδαποί στην Κύπρο με την δικαιολογία ότι εργάζονται σε ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας.
Στην προκειμένη περίπτωση εξέδωσαν ιατρική βεβαίωση για τον 78χρονο παραπονούμενο ότι είναι άτομο με κινητικά προβλήματα και υπέρβαρο, κάτι που δεν ευσταθεί.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο πρώτος γιατρός αρνείται να συνεργαστεί ενώ ο δεύτερος είπε ότι ποτέ δεν εξέδωσε ιατρική βεβαίωση έναντι αμοιβής 80 ευρώ, ότι οι βεβαιώσεις ήταν χωρίς αμοιβή και ότι γνωρίζει τον τέταρτο ύποπτο, τον 80χρονο, ο οποίος ήταν πελάτης του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα έξι πρόσωπα σχετικά με τη  διερευνώμενη υπόθεση είναι αυτές της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής και εισόδου με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  

Δειτε Επισης

Έκοψαν για ελάχιστα μόρια μαθητή με ΔΕΠΥ για εισδοχή σε αθλητικό σχολείο-«Ένιωσε προσβολή και απόρριψη»
Καμπανάκι από ΕΔΔ για την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης-Κάλεσμα για συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Σταμάτησαν τα βελτιωτικά έργα του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου
Περισσότερα από 300 παιδιά σε εργαστήρια ανάγνωσης με συντροφιά σκύλους θεραπείας
Καθιέρωσαν μηνιαίες συναντήσεις Αριστοτέλους-Σολωμή για τα θέματα του Κορμακίτη
Δεν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Φρενάρει τις... κρατήσεις με πετσέτες σε παραλίες ο Δήμος Παραλιμνίου-Προανήγγειλε δραστικά μέτρα
Ο Mr.Foxy Κυκλοφορεί το Συγκινητικό Single «Crucified» με τον Crisis Renegade
Ρεκόρ όλων των εποχών στην κατανάλωση ηλεκτρισμού-Αναμένει μικρότερη ζήτηση ο ΔΣΜΚ