Επιστρέφει απόψε ο Νικόλας, βάζει μπροστά ο ενδιάμεσος χώρος

   Στην Κύπρο επιστρέφει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έπειτα από την περίπου δεκαπενθήμερη απουσία του στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση γι’ αντιμετώπιση χρόνιου προβλήματος δισκοπάθειας που αντιμετώπιζε. Ο Νίκολας Παπαδόπουλος πρόκειται να επιστρέψει σταδιακά στα καθήκοντα του, αναλόγως των συστάσεων που έλαβε από του θεράποντες ιατρούς του.

Η επάνοδος του προέδρου του ΔΗΚΟ στην Κύπρο-και δη στα καθήκοντά του- σηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την ουσιαστική έναρξη της προσπάθειας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου(ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών) για εμβάθυνση της συνεργασίας που ανέπτυξαν κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Βουλής.
 
Επίκειται συνάντηση
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η πραγματοποίηση συνάντησης των ηγεσιών των τεσσάρων κομμάτων, κατόπιν σχετικών επιστολών του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και του προέδρου της Συμμαχίας Γιώργου Λιλλήκα, με θέμα ακριβώς το συντονισμό των τεσσάρων κομμάτων και την παραγωγή, όπου είναι δυνατό, κοινής πολιτικής. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, βάζοντας έτσι για τα καλά το νερό στο αυλάκι για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους. Αξίζει να σημειωθεί πως συζητήσεις και επαφές ανάμεσα στα στελέχη των τεσσάρων κομμάτων υπήρξαν και κατά τη διάρκεια της απουσίας του προέδρου του ΔΗΚΟ, με τους οιωνούς να χαρακτηρίζονται ως άκρως ενθαρρυντικοί για τα επόμενα βήματα. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη κοινή δράση των τεσσάρων κομμάτων θα είναι η διενέργεια αντικατοχικής εκδήλωσης με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, κατόπιν ανάλογης πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.
 
Στο βάθος Δημοτικές
Πάντως, μολονότι στόχος των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου είναι η ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης συνεργασίας, κατά την επικείμενη συνάντηση των ηγεσιών τους, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, αναπόφευκτα θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Δεκεμβρίου. Δηλαδή, η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από την προοπτική συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων(σ.σ. στήριξης κοινών υποψηφίων δημάρχων), σε όσο το δυνατό περισσότερους Δήμους.
 
Συσκέψεις και Μητρώο
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε οργανωτικού χαρακτήρα σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του ΔΗΚΟ με τους προέδρους των Επαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Πρόθεση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ενόψει δημοτικών εκλογών, είναι η πραγματοποίηση επαρχιακών συσκέψεων με τα μέλη του κόμματος που συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(σ.σ. δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτικών συμβουλίων κ.τ.λ.), προκειμένου να ανταλλαχθούν απόψεις και να αποτελέσουν ενεργό κομμάτι της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων. Την ίδια ώρα, στο ΔΗΚΟ ανοίγουν ξανά το κεφάλαιο Μητρώο του κόμματος, μέσα από την επανέναρξη της διαδικασίας επικαιροποίησης του. Πρόκειται για μια διαδικασία που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά διακόπηκε λόγω των βουλευτικών εκλογών. Η επικαιροποίηση του Μητρώου του ΔΗΚΟ αποσκοπεί στο ξεκαθάρισμα(σ.σ. μια ορολογία που δεν αποδέχεται η ηγεσία του κόμματος) και στην αποτύπωση της πραγματικής εικόνας σε ό,τι αφορά τα ενεργά μέλη του κόμματος.         
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας
Από 15 Οκτωβρίου δεν θα χρειάζονται βίζα οι Κύπριοι στην Κίνα
Η Φιλίππα Χριστοδουλίδη δεν υπέβαλε αίτηση για οποιοδήποτε επίδομα, διευκρίνισε η Κυβέρνηση
Ανησυχεί πως η Κύπρος μπορεί να καταστεί στόχος ο Τατάρ
Ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα είχε στην Κύπρο ενδεχόμενη κατάρρευση του Λιβάνου