Το σχόλιο του Mr Facebook για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κων/πολη

Στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Τρίτης αναφέρθηκε με ένα post του στο Facebook ο ιδρυτής του γιγαντιαίου κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ.
 
O Mr Facebook γράφει χαρακτηριστικά πως η Κωνσταντινούπολη είναι μια ισχυρή και όμορφη πόλη και πως έχει θαυμάσει τον πολιτισμό και την ιστορία της, από τότε που την επισκέφθηκε για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια, ενώ έχει απολαύσει πολλές βόλτες κατά στο Βόσπορο, εκεί όπου ενώνονται δύο ήπειροι.

Σήμερα, συνεχίζει ο Ζούγκεμπεργκ, “σκέφτομαι όλους όσους επλήγησαν από την πρόσφατη επίθεση στο αεροδρόμιο ‘Ατατούρκ’, αλλά και όλους τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης γενικότερα”.
 


Το Facebook όπως γράφει, έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία “ safety check”, μέσω της οποίας άνθρωποι στην περιοχή να μπορούν να ενημερώσουν συγγενείς και φίλους ότι είναι ασφαλείς.


Με την συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί κανείς να συνδεθεί μέσω αυτής της διεύθυνσης:


https://www.facebook.com/safetycheck/istanbulturkey-explosion-jun28-2016/

Οι πολίτες της Τουρκίας εδώ και καιρό ένα από τα πιο δραστήρια και μέλη του Facebook μοιράζοντας συμπάθεια και αλληλοσύνδεση, γράφει ο ιδρυτής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζει λέγοντας: “Ας κρατήσουμε τη σύνδεση αυτή. Η ενσυναίσθηση, και όχι η βία, είναι το μονοπάτι για μεγαλύτερη κατανόηση και ειρήνη”.
 

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό
Σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο προκάλεσε το μπλακ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία-Συνεχίζονται τα προβλήματα
Η Ουκρανία καλεί τη Ρωσία να εφαρμόσει αμέσως μία κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον 30 ημέρες