Χρονοβόρες διαδικασίες φρενάρουν τη στήριξη της Εντατικής Νεογνών

  Την ανάγκη εξεύρεσης θεραπείας στις παθογένειες που ταλανίζουν την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών(ΜΕΝΝ) του Μακάριου Νοσοκομείου εκφράζει η πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» Στέλλα Κυριακίδου.
Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE με αφορμή το πρόβλημα υπερπληρότητας που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά η Μονάδα, η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε πως οριστική λύση στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα θα δοθεί μόνο διά της επέκτασης και δημιουργίας νέας ΜΕΝΝ στο Μακάριο Νοσοκομείο. Κάτι δηλαδή που αποτελεί στόχο του Συνδέσμου, ο οποίος, όπως τόνισε η κ. Κυριακίδου, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο αρχικό όραμα του, που είναι ακριβώς η ανέγερση νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο χώρο του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ. «Παράλληλος στόχος μας», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου, «παραμένει η παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην ΜΕΝΝ, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα προωρότητας».
Η πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα και στην ενδυνάμωση της ΜΕΝΝ με ανθρώπινο δυναμικό(ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), ως μέρος της προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος υπερπληρότητας που κατά καιρούς προκύπτει. Αξίζει να σημειωθεί, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, πώς παρά τις κατά καιρούς προκηρύξεις θέσεων για κάλυψη των αναγκών της ΜΕΝΝ σε ιατρικό προσωπικό, δεν προκύπτει ενδιαφέρον για εργοδότηση. Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η ΜΕΝΝ του Μακάριου Νοσοκομείου ενισχύθηκε με έναν επιπλέον νεογνολόγο, ο οποίος προσλήφθηκε για αναπλήρωση γιατρού που θα απουσίαζε με άδεια ασθενείας. Ο συγκεκριμένος νεογνολόγος παραμένει μέχρι και σήμερα σε υπηρεσία.
 
Θέλουν, αλλά δεν μπορούν
Πάντως, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυσή του. «Τη χρονιά που διανύσαμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «έγινε, μεταξύ άλλων, κατορθωτό να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη νέα ΜΕΝΝ και μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και εισφορές καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο, ευελπιστούμε πως σύντομα και με τη ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, θα μπορέσουμε να διαθέσουμε για την αγορά νέου ειδικού αναπνευστήρα, άλλου αναγκαίου, ιατρικού, εξοπλισμού, καθώς επίσης και για την αγορά νέων επίπλων για την ΜΕΝΝ».
«Στο σημείο αυτό», τονίζεται στην ανακοίνωση, «θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι πραγματικά με λύπη μας που παρατηρούμε πως οι εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούνται από το Δημόσιο, για αποδοχή δωρεών από μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο), καθιστούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών δωρεάς, ένα ιδιαίτερα περίπλοκο εγχείρημα. Αυτό, και παρ’ όλο που υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι από το Σύνδεσμο μας όπως και η πρόθεση από μέρους μας δωρεάς, συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού, έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούμε να στηρίξουμε άμεσα την εν λόγω Μονάδα,  πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας και του σωστού ελέγχου. Θέλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε πως η Μονάδα έχει κατεπείγουσα ανάγκη από επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόλη την ενίσχυση που έγινε πριν ένα χρόνο, πρόβλημα που, εξ όσων γνωρίζουμε, το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να επιλύσει. Η Μονάδα χρήζει, παράλληλα, άμεσης ανάγκης αύξησης της χωρητικότητας της, καθώς σήμερα νοσηλεύονται, εκεί, 60 νεογνά, καθιστώντας την υπερπλήρη».
 

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου