Με λίγα άτομα αλλά για αξιοπρεπη παρουσία ετοιμάζεται η Πάφος το 2017

Η  Πάφος, με λιγότερα από δέκα άτομα προσωπικό και πενιχρό προϋπολογισμό, ετοιμάζεται όχι μόνο για μια  αξιοπρεπή παρουσία, αλλά για μια πολύ σημαντική παρουσία ως πολιτιστική πρωτεύουσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης. 

Σ’ αντίθεση, συνέχισε, με άλλες πολιτιστικές πρωτεύουσες που χρησιμοποιούσαν μέχρι και 80 άτομα προσωπικό και προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του τόσο για την τελική αξιολόγηση όσο και για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη που θα δοθεί στην Πάφο, βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και το οποίο είναι απαραίτητο για τους σχεδιασμούς της Πάφου ως ΠΠΕ.

Η πορεία της Πάφου, σημείωσε, πέρασε μέσα από πολλούς κλυδωνισμούς και δυσκολίες και υπήρχαν τεχνοκράτες και στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες που θεωρούσαν ότι η Πάφος θα αποτύγχανε .

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο ενώ σε σχέση με τα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης δήλωσε ότι δεν επηρεάζονται ούτε οι εκδηλώσεις ούτε εξαρτάται η επιτυχία του θεσμού από το κατά πόσο θα ολοκληρωθούν ή όχι  στην ώρα τους τα έργα. 

Επεσήμανε πως τα έργα θα ολοκληρωθούν και θα κοσμούν την πόλη και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους που θα συμπληρώνονται τα έργα .

Υπάρχει, συνέχισε, πλέον διάχυτη εντύπωση σε όλους ότι η Πάφος  θα μπορέσει να αποτελέσει την πυξίδα για όλες τις μικρές πόλεις προκειμένου να μετέχουν στο θεσμό.  

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου