Κόντρα ΔΗΣΥ –ΑΚΕΛ για τη μετονομασία του αεροδρομίου

Την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσε η μετονομασία του αερολιμένα Λάρνακας  σε Γλαύκος Κληρίδης. Με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ κοινοποίησε την απόφαση του  να μην παραστεί στην αποψινή τελετή μετονομασίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας σε «Γλαύκος Κληρίδης», ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος,  η απόφαση αυτή του ΑΚΕΛ πάρθηκε, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη μονομερή, αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, να επιχειρήσει να μετατρέψει τον ιστορικό ηγέτη της Συναγερμικής δεξιάς στην Κύπρο, σε Εθνικό ηγέτη του Κυπριακού λαού».
 
Απαντά ο ΔΗΣΥ
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει την λύπη του για την απόφαση του ΑΚΕΛ να μην παραστεί στην σημερινή εκδήλωση για την ονομασία του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, σε «Γλαύκος Κληρίδης».  Αναμέναμε ότι το ΑΚΕΛ θα επιδείκνυε τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό στην μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη, του 4ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως άλλωστε οφείλουμε όλοι μας –και πρώτα και κύρια εμείς ως Πολιτικά Κόμματα- να επιδεικνύουμε σε πολιτικούς που υπηρέτησαν τον τόπο μας και δη από το ύψιστο αξίωμα.
 Είναι δε αυτονόητο, ότι η παρουσία του ΑΚΕΛ στην εκδήλωση δεν θα ακύρωνε τις όποιες πολιτικές διαφωνίες έχει και διατηρεί το κόμμα της Αριστεράς είτε με την τότε πολιτική του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη είτε με τις σημερινές πολιτικές θέσεις του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. Είναι και από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, σημειολογικά ωστόσο ουσιαστικές, που στέλλονται τα λανθασμένα μηνύματα στην Κοινωνία και δημιουργούνται αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Δεν άργησε όμως να έρθει και νέα απάντηση από την πλευρά του ΑΚΕΛ σύμφωνα με την οποία ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί  να επικαλείται το σεβασμό, όταν οι κυβερνώντες χωρίς να λάβουν υπόψη κανένα, αυθαίρετα και εσπευσμένα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μετονομασία του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας σε Γλαύκος Κληρίδης.
Αχρείαστες αντιπαραθέσεις είναι οι κυβερνώντες που προκαλούν με τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό τους.

Η τελετή
Η τελετή μετονομασίας του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 απόψε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας που φέρει την νέα επίσημη ονομασία του τερματικού κτιρίου. Η απόφαση το αεροδρόμιο Λάρνακας να φέρει το όνομα του αείμνηστου  Γλαύκου Κληρίδη, είχε ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, ως ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στον τόπο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση