ΕTEK: Ημέρες Μηχανικής 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργανώνει τις Ημέρες Μηχανικής, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές εκδηλώσεις. Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι όλες ανοικτές για το κοινό, θα διεξαχθούν από τις 6 μέχρι τις 22 Ιουνίου, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό και γίνονται πραγματικότητα με την υποστήριξη της ΑΗΚ και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.
 
Βασικό σκοπό των Ημερών Μηχανικής συνεχίζει να αποτελεί η διεύρυνση της κατανόησης και γνώσης των πολιτών για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή των πολλαπλών προκλήσεων - κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών.
 
Φέτος, οι Ημέρες Μηχανικής θα έχουν ως κύριο θεματικό άξονα την «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», με στόχο να προβάλουν την αξία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και τον ρόλο που διαδραματίζει για την επίτευξη των σύγχρονων επιτευγμάτων της μηχανικής επιστήμης και για τον αντίκτυπο της εφαρμογής τους στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.
 
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διάλεξη «Καινοτομία δια βίου», του Ντίμη Μιχαηλίδη (σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας, ηγέτης δημιουργικών ομάδων και καθηγητής), στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης στις 9 Ιουνίου στη Λευκωσία, όπου θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Μεταφορών και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, καθώς  και η διάλεξη «Εκεί που η Δημιουργικότητα συναντά τη Μηχανική επιστήμη», του μηχανολόγου μηχανικού, Αντώνη Κουντούρη, στη Λεμεσό στις 13 Ιουνίου 2016.
 
Όλο το πρόγραμμα των Ημερών Μηχανικής 2016 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ www.etek.org.cy. 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου