Στο κελί ο Λοχίας… οι 200 χιλιάδες και το όχημα πολυτελείας

Υπό 6ήμερη κράτηση τέθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου Λεμεσού ο 46χρονος λοχίας του Τμήματος  Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ως ύποπτος χορήγησης πλαστών διαβατηρίων και αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής.
 
Τα εξεταζόμενα αδικήματα αφορούν την τριετία μεταξύ 2010-2013.  Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση 39χρονος Λιβάνιος που διατηρούσε γραφείο εξεύρεσης εργασίας στην Λεμεσό κι ένας 54χρονος πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε στην ΚΥΠ. 
 
Ο 39χρονος Λιβάνιος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, φέρεται να κατονόμασε τον λοχία ως το πρόσωπο που διευθετούσε «εσωτερικά» τις υποθέσεις της εξασφάλισης παραμονής, στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κρατουμένου αλλοδαπού, ο αστυνομικός φαίνεται να έλαβε για τις «διευθετήσεις» ποσό μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, διερευνάται και ισχυρισμός πως για την εξυπηρέτηση οικογένειας από την Αίγυπτο, έλαβε ως δώρο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο κι επιχείρησε να πουλήσει.
 
Η Αστυνομία εξετάζει ογκωδέστατους φακέλους στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ατόμων που παράτυπα φέρονται να εξασφάλισαν άδεια παραμονής στην Κύπρο την τριετία 2010-13, καταβάλλοντας για την εξυπηρέτηση που έτυχαν από το κύκλωμα, ποσά που πιθανόν να ξεπερνούν και το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ήδη μετά τις καταγγελίες πέντε παραπονούμενων, το ποσό χρημάτων που κατέβαλαν ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ. 
 
Κατά την σημερινή διαδικασία στο Δικαστήριο, ο συνήγορος του 46χρονου δεν έφερε ένσταση για την προφυλάκισή του, τονίζοντας ταυτόχρονα πως ο πελάτης του είναι αθώος και όλα όσα του καταλογίζονται αποτελούν σκευωρία. 
 
 

Δειτε Επισης

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή