Σε απευθείας δίκη ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας για τις μίζες

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 5 Ιουλίου παραπέμφθηκε σήμερα ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματία για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο κέντρο διασκέδασης που διαθέτει στην παραλία Μακένζι.
 
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, δηλαδή, κατέθεσε εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και τοποθετήθηκε στο stop list και θα πρέπει να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.
 
Οι κατηγορίες εναντίον του Εμπεδοκλή είναι δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, συναλλαγές με αντιπρόσωπο που υποδηλούν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσίας από ανώτερους λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα κλητευθούν 29 μάρτυρες κατηγορίας από τράπεζες, από τον Δήμο Λάρνακας και το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου.
 
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 25 Μαΐου στο γραφείο του στο Δημαρχείο Λάρνακας. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το έτος 2015 μέχρι σήμερα στην επαρχία Λάρνακας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επίθεση από δύο σκύλους δέχθηκε 63χρονη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Στο κελί 58χρονος που πυροβόλησε τον σκύλο του γείτονα του
Τροποποίηση κατηγορητηρίου εξετάζεται στον φόνο εκ προμελέτης με θύμα τον 58χρονο Πολυκάρπου
Παραδίδεται εντός του έτους το Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας, Σοφίας Παπαδοπούλου
Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην αν. Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας
Οδηγός έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε το όχημα του στο χείλος γκρεμνού
Πώς απαντά για τις υπογραφές του στις υπερωρίες της Κωμοδρόμου ο Λετυμπιώτης
Σηκώνουν ανάστημα στο bullying-Οι ποινές για εκφοβισμό σε σχολεία, στρατό και εργασία