Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δυο γιατρών στην Πάφο

Άλλοι δυο γιατροί βρίσκονται στο στόχαστρο της αστυνομίας εναντίων των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης καθώς φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών που εξάρθρωσε χθες το ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στη σύλληψη 2 γιατρών στην Πάφο, που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, καθώς φέρονται να εξέδιδαν ιατρικές βεβαιώσεις με σκοπό να δικαιολογείται η παραμονή των αλλοδαπών στην Κύπρο με το πρόσχημα ότι θα εργάζονταν σε ηλικιωμένους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Για την υπόθεση η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε άλλα 4 πρόσωπο μετά από καταγγελία 78χρονου ο οποίος  ήταν η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα.

Συγκριμένα  καταγγέλθηκε από 78χρονο ότι στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 κλήθηκε στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Επαρχία Πάφου, για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.

Ωστόσο ο 78χρονος ανέφερε πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό και ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από την Σρι Λάνκα αφίχθηκε στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ήταν γραμμένος στον 78χρονο παραπονούμενο.

Σημειώνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση έγιναν τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφτηκαν και η 3η εγκρίθηκε.

Μετά από τα υπό διερεύνηση στοιχεία η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων. Πρόκειται για τον 80χρονο ηλικιωμένο φίλο του παραπονούμενου, τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Εργασίας Αλλοδαπών, ηλικίας  58 ετών, και τις δύο υπαλλήλους του Γραφείου, ηλικίας 36 και 28 ετών. 

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών