Επίκεινται και άλλες συλλήψεις αστυνομικών; «Σκληρός» ο λοχίας

Το πάζλ της υπόθεσης σε σχέση με το κύκλωμα έκδοσης πλαστών αδειών παραμονής και διαβατηρίων σε αλλοδαπούς επιχειρεί να στήσει η αστυνομία μετά και τη σύλληψη του λοχία που υπηρετεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.   

Τον αστυνομικό «έδωσε» ο 39χρονος Λιβάνιος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση και τελεί υπό κράτηση, μετά την καταγγελία δυο Αιγυπτίων επιχειρηματιών ότι τους εξαπάτησε αποσπώντας τους πέραν των 170 χιλιάδων ευρώ, με την υπόσχεση πως θα εξασφάλιζε άδειες παραμονής και κυπριακά διαβατήρια στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο Λιβάνιος, ο ύποπτος το 2014 μετά από προτροπή του λοχία άνοιξε γραφείο που ασχολείται με υπηρεσίες σε αλλοδαπούς και βάζωντας ως συνεργάτη την εξάδελφη του και τα κέρδη τα μοιράζονταν δια τρία.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, σε ένα πάρτι που διοργάνωσε η εξάδελφη του λοχία στο σπίτι της, ο Λιβάνιος γνωρίστηκε με άλλα δυο πρόσωπα που εργάζονταν στο Τμήμα Μετανάστευσης, τους οποίους κατονόμασε στους ανακριτές, και όπως του ανέφεραν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν ακόμη και για να φέρουν φοιτητές από το εξωτερικό.

Έτσι η αστυνομία διενεργηθεί εξετάσεις για να εντοπιστούν τα άλλα δυο πρόσωπα και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η αστυνομία να φορέσει χειροπέδες και σε άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η Porsche και οι απειλές…

Σύμφωνα με την κατάθεση του 39χρονου, η συνεργασία του με τον λοχία σταμάτησε όταν ο ύποπτος άρχισε να ζητά περισσότερα χρήματα και δώρα, ενώ όταν ενημερώθηκε πως υπήρχαν πλαστά έγγραφα στην αίτηση του πρώτου Αιγύπτιου παραπονούμενου και ζήτησε εξηγήσεις, έλαβε απειλές ότι θα απελαθεί από την Κύπρο.

Ο Λιβάνιος, ισχυρίστηκε ότι έδωσε στον λοχία δυο κινητά δώρο , αφού ο ίδιος τα ζήτησε, ενώ  για κάθε εξυπηρέτηση πελάτη που τύγχανε, προσέφερε στον 47χρονο χρηματικό ποσό από 600 μέχρι 1500 ευρώ.

Πέραν των χρημάτων που προσέφερε ο Λιβάνιος προς τον ύποπτο για τις υπηρεσίες του, φέρεται να του πούλησε ένα αυτοκίνητο Porsche αξίας 17000 ευρώ, για το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ και συμφώνησαν όπως τα υπόλοιπα τα εξοφλούσε μέσω της συνεργασίας τους. 

«Σκληρός» ο λοχίας…

Αν και ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις επί της ουσίας, ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς ανακριτές, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

 Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν παραληφθεί πέραν των 150 φακέλων αλλοδαπών που αξιολογούνται ενώ αναμένεται η έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
 
 
  

Δειτε Επισης

Έξι στους δέκα Κύπριους επηρεάζονται αρνητικά από την κοινωνική σύγκριση στα ΜΚΔ
Αυξήθηκαν οι συνοδοί παιδιών στη Μέση Εκπαίδευση, ξεπέρασαν τους 350
«Δασκάλες έκαναν γυμναστική στα παιδιά με τακούνι»-Ένταση στην Επ. Παιδείας, φωνές για σεξισμό
Διαβουλεύσεις για τον κανονισμό κρίσεων στη μετανάστευση πριν το Συμβούλιο ΥΠΕΣ
Τουριστικοί παράγοντες από δέκα χώρες θα φιλοξενηθούν στα κατεχόμενα
Στο ΓεΣΥ οι Ποδολόγοι-Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή
Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνουν οι συντεχνίες για αντιμετώπιση της ακρίβειας-Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ
Στο τραπέζι των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέτρα για την ακρίβεια-Ετοιμάζουν κοινό κείμενο προς ΠτΔ
Σύνδεσμος Καταναλωτών: Το e-kalathi να παρέχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο
Θέτουν ξανά θέμα αποκλεισμού τα Κέντρα Αποκατάστασης-«Απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση»