Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για πρόσφυγες

Κατά της επιστροφής των προσφύγων/μεταναστών από την Ευρώπη στην Τουρκία τάσσεται η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, η οργάνωση ανέφερε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί ασφαλή χώρα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνονται επιστροφές ανθρώπων εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σύστημα ασύλου στην Τουρκία δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες/μετανάστες και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η οργάνωση θεωρεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Μάρτη μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας ως παράνομη και ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα δικαιώματα των τριών εκατομμυρίων αιτητών ασύλου και προσφύγων που έφθασαν στη χώρα, κυρίως από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν.

Δειτε Επισης

«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Το FBI συνέλαβε δικαστή για «παρεμπόδιση» σύλληψης μετανάστη
Συναγερμός στη Νέα Υόρκη -Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό, σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί