Χειροπέδες και στους δυο γιατρούς για την παράνομη εργοδότηση

Χειροπέδες φόρεσαν και οι δυο γιατροί που καταζητούνταν στην Πάφο καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών στην Κύπρο. 
 
Γύρω στις 19:00 το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του δεύτερου γιατρού-χειρούργου ενώ νωρίτερα συνελήφθη 68χρονος παθολόγος.

Οι δύο ιατροί φέρονται να υπέγραφαν ιατρικές βεβαιώσεις για πρόσωπα υπαρκτά, ενώ τα εν λόγω πρόσωπα δεν είχαν ιδέα.

Για την υπόθεση η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε άλλα 4 πρόσωπα μετά από καταγγελία 78χρονου ο οποίος  ήταν η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα.

Συγκεκριμένα  καταγγέλθηκε από 78χρονο ότι στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 κλήθηκε στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Επαρχία Πάφου, για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.

Ωστόσο ο 78χρονος ανέφερε πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό και ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από την Σρι Λάνκα αφίχθηκε στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ήταν γραμμένος στον 78χρονο παραπονούμενο.

Σημειώνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση έγιναν τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφτηκαν και η 3η εγκρίθηκε.  

Και τα έξι πρόσωπα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη  διερευνώμενη υπόθεση είναι αυτές της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής και εισόδου με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Δειτε Επισης

Οι Δημοκρατικοί τρολάρουν τον Τραμπ-Είχε δωρίσει μαζί με την Ιβάνκα 8.000 δολάρια στην Κάμαλα Χάρις
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις-«Είμαι σίγουρη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη στις προεδρικές εκλογές»
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Μακρόν: Εκτιμώ το θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος του Μπάιντεν
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω AI
Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ