Μετά τις απειλές τα μαζεύει ο Γιλντιρίμ για τη Γερμανία

Η Τουρκία και η Γερμανία είναι "δύο σημαντικοί σύμμαχοι" και οι σχέσεις τους "δεν θα επιδεινωθούν ριζικά" μετά την αναγνώριση από την Μπούντεσταγκ της γενοκτονίας των Αρμενίων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
"Η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι, Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά δια μιάς εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων", είπε

"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα πούμε τίποτε", πρόσθεσε.

Η Άγκυρα μαζεύει τις χθεσινές απειλές

Η δήλωση αυτή ακολούθησε τις χθεσινές απειλές τις Άγκυρας και την ανάκληση του πρεσβευτή της από το Βερολίνο.

Για "ιστορικό λάθος" είχε κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου είχε γράψει πως "Η αναγνώριση από τη Γερμανία ορισμένων αστήρικτων και διαστρεβλωμένων ισχυρισμών αποτελεί ιστορικό λάθος. Για την Τουρκία, το ψήφισμα αυτό είναι άκυρο και κενό περιεχομένου".

Ο Κουρτουλμούς εκτίμησε πως η έγκριση του κειμένου "δεν είναι αντάξια των φιλικών σχέσεων" που έχουν εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας πως η Τουρκία θα απαντήσει με κατάλληλο τρόπο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι οι "ανεύθυνες και αβάσιμες" αποφάσεις δεν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι Γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

"Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

Δειτε Επισης

LIVE: Ενθρονίζεται ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Οι γεμάτες συμβολισμούς τελετουργίες
Στις κάλπες οι Πολωνοί για εκλογή προέδρου-Προβάδισμα στον δήμαρχο Βαρσοβίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
Κάλπες σήμερα στην Πορτογαλία-Φαβορί ο Μοντενέγκρο, τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Το Ισραήλ αναχαίτισε άλλον ένα πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πέντε νεκροί από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Φινλανδία-Απογειώθηκαν από την Εσθονία
Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας