Κορυφώνεται η προσπάθεια επανεκκίνησης της ΕΔΕΚ

 Κομβικό σταυροδρόμι αποτελεί για την ΕΔΕΚ η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κινήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης στη Λεμεσό.
Διά της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, οι Σοσιαλιστές φιλοδοξούν να επανεκκινήσουν το κόμμα τους, αφήνοντας οριστικά πίσω τους την εσωστρέφεια του πρόσφατου παρελθόντος και φυσικά το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη έχει συγκληθεί με στόχο να καταλήξει στους τελικούς λόγους της αποτυχίας της ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, αλλά ταυτόχρονα και για να λάβει αποφάσεις αναφορικά με το πώς προχωρά απ’ εδώ και πέρα το Κίνημα. Δηλαδή, να καθορίσει το στρατηγικό πλάνο για την επανατοποθέτηση της ΕΔΕΚ στο πολιτικο-κομματικό γίγνεσθαι της χώρας.
Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της προσεχούς Τρίτης αποτελεί την κορύφωση της διαδικασίας ενδοσκόπησης που ξεκίνησαν στην ΕΔΕΚ την επομένη των βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην εκλογική αποτυχία, αλλά και έχοντας ως στόχο-όπως έχει προαναφερθεί- να οριοθετηθεί η επόμενη μέρα, με τρόπο που να διασφαλίζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό πως δεν θα επαναληφθεί ένα ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα στο μέλλον.
Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διευρυμένων συνεδριών των Επαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις πόλεις(απομένει αυτή της Λεμεσού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη), κατά τις οποίες τα τοπικά στελέχη της ΕΔΕΚ προέβησαν σε συζήτηση και σύνοψη των παρατηρήσεων και εισηγήσεων που εκφράστηκαν από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την τελευταία της συνεδρία. Η σύνοψη αυτή θα τεθεί την Τρίτη προς συζήτηση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, οπόταν και πρόκειται να εκδοθεί το τελικό «πόρισμα» για  την αποτυχία της ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και να γραφεί η …συνταγή επανεκκίνησης του Κινήματος, προκειμένου να γυρίσει σελίδα.  
 
Οι διαπιστώσεις
Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ανάμεσα στις πολλές διαπιστώσεις στις οποίες προβαίνουν τα στελέχη της ΕΔΕΚ ως προς τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας-οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος για κωδικοποίηση κατά την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη-, βρίσκονται μεταξύ άλλων:
*Τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ΕΔΕΚ και τα οποία δημιούργησαν στην κοινωνία μια κακή εικόνα γύρω από το κόμμα.
*Η αποστασιοποίηση τοπικών στελεχών, που σε κάποιες περιπτώσεις όχι απλώς δεν συστρατεύθηκαν, αλλά και πολέμησαν την προεκλογική προσπάθεια του Κινήματος.
*Η ύπαρξη προσωπικών ατζέντων από στελέχη του κόμματος.
*Η κακή επικοινωνιακή πολιτική που κατά κάποιους ακολουθήθηκε.
*Λάθη της προηγούμενης κοινοβουλευτικής ομάδας.
*Αποτυχία κατάθεσης πολιτικών προτάσεων και κυρίως εναλλακτικής πρότασης για την οικονομία.  
Υπενθυμίζεται πως το ερχόμενο Μάρτιο είναι καθορισμένη η πραγματοποίηση του Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος.
 
 

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας