«Κόκκινη σημαία» οργής από τους ναυαγοσώστες

Μετά τους συνεχόμενους πνιγμούς στην επαρχία Λεμεσού, οι ναυαγοσώστες της επαρχίας διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 το πρωί στην Ακτή Ολυμπίων.
 
Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο της ναυαγοσωστικής μονάδας Αντρέα Ησυχίου, στόχος της εκδήλωσης είναι η πρόνοια και η λήψη μέτρων, ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα.
 
Φέτος έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι στιγμής 8 άνθρωποι, τόνισε ο κύριος Ησυχίου, σε σημεία που υπάρχουν πύργοι ναυαγοσωστών, τα οποία είτε δεν έχουν ακόμη επανδρωθεί, είτε δεν καλύπτονται κάποιες ώρες, λόγω του καθορισμένου ωραρίου εργασίας των ναυαγοσωστών.
 
Πέρα από τις απώλειες, θα πρέπει να τονιστεί, δηλώνει ο κ. Ησυχίου, ότι στην περιοχή Λεμεσού χάρη στις παρεμβάσεις ναυαγοσωστών είχαμε 8 διασώσεις ανθρώπων από πνιγμό, το τελευταίο δίμηνο. Το έργο των ναυαγοσωστών θα ήταν πολύ αποτελεσματικό, αν υπήρχε επάρκεια επαγγελματιών για κάλυψη περισσότερων παραλιών λουομένων κι αν επεκτεινόταν το ωράριο τους πιο νωρίς το πρωί και πιο αργά το απόγευμα. Αυτά τα αιτήματα θα προβάλουν κατά την διαμαρτυρία τους την ερχόμενη Παρασκευή οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού, που θα εγκαταλείψουν τους πύργους διάσωσης. «Διαμαρτυρία, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των λουομένων», τονίζει ο κ. Ησυχίου, ο οποίος διευκρινίζει ότι οι ναυαγοσώστες δεν θα απομακρυνθούν από τα σημεία ευθύνης τους, απλώς θα βρίσκονται πίσω από τους πύργους τους κι αν παραστεί ανάγκη θα παρεμβαίνουν.
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση