Προσλαμβάνει Διευθυντή και ανασυντάσσεται η Συμμαχία Πολιτών

Σε οργανωτική αναδιάρθρωση για την όσο το δυνατό πιο εύρυθμη λειτουργία του κόμματος προχωρά η Συμμαχία Πολιτών, ενώ την ίδια ώρα το κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα προβαίνει σε συνολική αποτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και αρχίζει σιγά-σιγα ν’ αγγίζει το κεφάλαιο δημοτικές εκλογές.   
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, η Συμμαχία Πολιτών προχωρά σύντομα στην πρόσληψη Διευθυντή με διοικητικές αρμοδιότητες, ο οποίος θ’ αναλάβει το διοικητικό κομμάτι λειτουργίας του κόμματος. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο να γίνει, δεδομένων των αυξημένων πλέον υποχρεώσεων του Γιώργου Λιλλήκα ένεκα των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, και ειδικότερα ένεκα των καθηκόντων του που απορρέουν από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ο διορισμός του Διευθυντή αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί την ερχόμενη βδομάδα, οπόταν και θα συνέλθουν η Γραμματεία, η Πολιτική Σύγκλητος και η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας.
Η Ανώτατη Σύγκλητος θα προχωρήσει σε συνολική αξιολόγηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου, οι οποίες άφησαν στη Συμμαχία γλυκόπικρη γεύση. Και αυτό, μιας και μπορεί το κόμμα να εξέλεξε τρεις βουλευτές, ωστόσο το ποσοστό που τελικά εξασφάλισε δεν ήταν εκείνο στο οποίο προσδοκούσαν στη Συμμαχία(σ.σ. προεκλογικά μιλούσαν και για διψήφιο ποσοστό).
 
Ο ενδιάμεσος χώρος
Πέραν της αξιολόγησης του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας θα προβεί και σε γενικότερη εξέταση της διαμορφωθείσας-σε κομματικό επίπεδο-πολιτικής κατάστασης που διαμόρφωσε η επόμενη μέρα των βουλευτικών, και ειδικότερα του ρόλου του κόμματος στο νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, όπως αυτή ξεκίνησε με τη στήριξη κοινού υποψήφιου για την Προεδρία της Βουλής, και με την ανοικτή προοπτική συνέχισης και εμβάθυνσής της. Μάλιστα, ως ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, η Συμμαχία Πολιτικών προτίθεται να υποβάλει προς τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, την πρόταση που υπέβαλε και πέρσι για πραγματοποίηση κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης στις 20 Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.   
 
Οι δημοτικές εκλογές
Στη Συμμαχία, πάντως, δεν αποκρύβουν το γεγονός ότι άρχισαν να σκέφτονται ήδη και τις δημοτικές εκλογές, με τα πρώτα ονόματα για τις δημαρχίες να πέφτουν στο τραπέζι και να συζητούνται έστω και άτυπα. Οι δημοτικές εκλογές θα απασχολήσουν εν μέρει τη σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου την ερχόμενη βδομάδα, ωστόσο δεν πρέπει να αναμένονται ουσιαστικές αποφάσεις, καθότι πρόθεσή του κόμματος είναι πρώτα να αφουγκραστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών προτού αποφασίσει ποιους και πού θα υποστηρίξει.    
 
 

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας