Ο Ερυθρός Σταυρός στις ΗΠΑ απέσυρε poster με ρατσιστικό περιεχόμενο

«Συγγνώμη» ζητά ο Ερυθρός Σταυρός στις ΗΠΑ για το poster ενημερωτικού χαρακτήρα που εξέδωσε σχετικά με τους κανόνες σωστής και ασφαλούς συμπεριφοράς στην πισίνα. Ο οργανισμός αναγκάστηκε να αποσύρει το poster, καθώς αρκετοί σχολίασαν ότι έχει ρατσιστικό περιεχόμενο.
 
Όπως φαίνεται μέσα από επικριτικές αναρτήσεις χρηστών στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποια από τα παιδιά στην πισίνα επισημαίνονται με ένα κόκκινο ή πράσινο τόξο και με την ένδειξη «not cool» ή «cool» αντίστοιχα, ενδείξεις που επισημαίνουν τις σωστές και λάθος «πρακτικές» στην πισίνα.
 
Από τις συνολικά επτά επισημάνσεις στο πόστερ «Be Cool, Follow the Rules», οι πέντε αφορούν τις «not cool» συμπεριφορές και δύο τις «cool. Και το πρόβλημα κατά πολλούς είναι πως στην πλειοψηφία τους -τέσσερα στα πέντε- είναι τα έγχρωμα παιδιά που επισημαίνεται πως επιδίδονται σε λάθος ή επικίνδυνες για την ασφάλεια των ίδιων ή των άλλων πράξεις, σε αντίθεση με τα λευκά παιδιά που βρίσκονται στην πισίνα.
 
«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε παρεξήγηση, καθώς δεν ήταν πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. «Ως μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις της χώρας, υποστηρίζουμε την πολυμορφία και την κοινωνική ένταξη σε όλες μας τις δράσεις, καθημερινά».
 
Ο Ερυθρός Σταυρός απέσυρε το πόστερ από την ιστοσελίδα του και την σχετική εφαρμογή -Swim App- και ζήτησε από όλες εγκαταστάσεις στις οποίες είχε αποσταλεί και αναρτηθεί (πισίνες κλπ) να την κατεβάσουν.
  
 

Δειτε Επισης

«Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Αντιμέτωπη με την εισβολή... παπαγάλων μια πόλη της Αργεντινής
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Έφθασε στο αεροδρόμιο από τη Βηρυτό με ράβδο χρυσού μισού κιλού