Συνέλαβαν πρώην δημοτικό υπάλληλο για τους 2 εμπρησμούς στην Πάφο

Στη σύλληψη 38χρονου Ε/κ από την Πάφο προχώρησε η αστυνομία, σε σχέση με τους δύο εμπρησμούς που σημειώθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο της Πάφου και στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για πρώην υπάλληλο του Δήμου Πάφου, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις έξω από το Δημαρχείο. 
 
Ο 38χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα για ανάκριση, αρνούμενος όμως κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. 
 
Η αστυνομία διαπίστωσε από την αρχή ότι οι δύο εμπρησμοί πρέπει να έγιναν από το ίδιο πρόσωπο αφού υπάρχουν πανομοιότυπες ενδείξεις δράσης του δράστη.
 
Αρχικά η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου έλαβε μήνυμα για πρόκληση πυρκαγιάς στα Γραφεία  των Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκονται επί της οδού Φιλικής Εταιρείας. 
 
Από την φωτιά  προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές το ύψος των οποίων υπολογίζεται  στα 1000 ευρώ, στον εξοπλισμό στα  έγγραφα ενός γραφείου από το οποίο φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ από τους καπνούς προκλήθηκαν ζημιές και στο υπόλοιπο κτίριο.
 
Στο κτίριο που στεγάζονται οι Κοινωνικές ασφαλίσεις στεγάζονται και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας 
 
Η δεύτερη φωτιά προκλήθηκε σε γραφείο στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου. 
 
Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι άγνωστοι αφού έσπασαν τζάμι γραφείου στην πίσω πλευρά του δημοτικού μεγάρου έριξαν εύφλεκτη ύλη και έβαλαν φωτιά.
 
Την σκηνή επισκέφτηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου ,ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου ενώ από την πρώτη στιγμή άρχισαν  εντατικές έρευνες για την διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της με πιο επικρατέστερο σενάριο αυτό της κακόβουλης ενέργειας.
 
Από την φωτιά στο δημοτικό μέγαρο προκλήθηκαν ζημιές ύψους περίπου 1.500- 2.000 ευρώ  σε επίπλωση, στο σύστημα κλιματισμού, σε βιβλία και χαρτικά είδη, και σε παράθυρο  .
 
Το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από υπαλλήλους που πήγαιναν εκείνη την ώρα για να αναλάβουν εργασία και ακολούθως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. 
 
Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τα μέλη των οποίων με τη χρήση αναπνευστικού συστήματος και τυλιχτήρα κατέσβησαν τη φωτιά προτού αυτή επεκταθεί και στα υπόλοιπα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Δημαρχείου.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της