Πλήρως δεσμευμένος στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού δηλώνει ο Ομπάμα

Την εκτίμηση των ΗΠΑ προς τη μακρά φιλία και στρατηγικό συνεταιρισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Λεωνίδα Παντελίδη.
 
Μιλώντας στη διάρκεια σύντομης τελετής στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ευχαριστημένος, γιατί στα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες εργάστηκαν για να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους, μεταξύ άλλων μέσω μεγαλύτερου διμερούς εμπορίου και επενδύσεων και εργαζόμενοι από κοινού για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.
 
«Ο ισχυρός μας συνεταιρισμός αντικατοπτρίζεται επίσης στις αυξανόμενες εμπορικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών μας. Προσβλέπω να εργαστώ μαζί σας καθώς συνεχίζουμε να οικοδομούμε επί αυτής της εμπλοκής προς όφελος Κυπρίων και Αμερικανών», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.
 
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Κύπριο πρέσβη «για την αξιοσημείωτη πρόοδο που επιτεύχθηκε στην κατεύθυνση της διευθέτησης του Κυπριακού.
 
«Παραμένω πλήρως δεσμευμένος προς υποστήριξη της καθοδηγούμενων από τους Κυπρίους προσπάθειας για επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους ηγέτες στις προσπάθειές τους να επιτύχουν μια δίκαιη και διαρκή λύση και ελπίζω ότι θα δράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους», σημείωσε.
 
Καταλήγοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Παντελίδη ότι προσβλέπει να εργαστεί μαζί του για την προώθηση της κοινής ατζέντας και να εμβαθύνουν την ισχυρή και αμετάβλητη φιλία των δύο χωρών.
 
Μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αμερικανικό λαό, ο πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης του επαναβεβαίωσε τη σημασία που προσδίδει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κυπριακός λαός στην περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και λαών.
 
«Αυτές οι σχέσεις είναι πολύπλευρες και διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια και στηρίζονται σθεναρά σε κοινές αξίες, κοινές αρχές και αμοιβαία δέσμευση στην προώθηση του διεθνούς δικαίου και στην επικράτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας