Από υγειονομική εξέταση περνούν οι συμβασιούχοι οπλίτες

Από υγειονομικές εξετάσεις θα αρχίσουν να περνούν από σήμερα 5000 και πλέον υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη τους στην Εθνική Φρουρά, ως Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ).
Η διαδικασία των εξετάσεων που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταδείξει τον αριθμό των ατόμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρων οι οποίοι μπορούν να προσληφθούν, στη βάση των προτύπων που τέθηκαν από την ηγεσία του ΓΕΕΦ αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους.
Οι υγειονομικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση την επαρχία διαμονής των υποψηφίων στα διάφορα ΚΕΝ (Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου), ενώ για την επαρχία Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της ΕΦ, στο στρατόπεδο Β. Καποτά (ΒΜΗ). Σε ότι αφορά τους υποψηφίους που διαμένουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμόχωστου έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο ΚΕΝ Λάρνακας.  Κατά τη διαδικασία των εξετάσεων οι στρατιωτικοί γιατροί, θα κληθούν επί της ουσίας να διαπιστώσουν τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί σωματομετρικός έλεγχος.

Η διαδικασία
Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά την ολοκλήρωση και της υγειονομικής εξέτασης, η επιτροπή αξιολόγησης θα προχωρήσει στον έλεγχο και εξέταση όλων των στοιχείων που υπεβλήθησαν κατά  την υποβολή των αιτήσεων και στη συνέχεια θα κατατάξει τους υποψήφιους που πληρούν όλα τα απαιτούμενα προσόντα, σε σειρά επιτυχίας με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου τους. Από τη διαδικασία αυτή θα ξεχωρίσουν οι πρώτοι 3000 οπλίτες ενώ οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στον κατάλογο επιλαχόντων έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες της δύναμης σε περίπτωση αποχώρησης οπλιτών.
Υπενθυμίζεται ότι, οι ΣΥΟΠ θα λαμβάνουν μηνιαίο μικτό μισθό €1.127  συν ο 13ος μισθός. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση για ένα χρόνο, όπου θα είναι η δοκιμαστική περίοδος και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση της σύμβασης συνολικά για δέκα χρόνια. 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση