Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν για την υπόθεση Βγενόπουλου

Η εξέλιξη στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου “καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν,” δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας» η πειθαρχική δίωξη εναντίον της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνης για το χειρισμό της υπόθεσης του Αντρέα Βγενόπουλου και την αρχειοθέτησή της πρακτικά σημαίνει το ξανάνοιγμα της δικογραφίας Βγενόπουλου από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, είχε διατάξει την πειθαρχική έρευνα κατά της κα. Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε στην αρχειοθέτησή της. Την έρευνα διεξήγαγε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου η οποία, σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, στο πόρισμα της εισηγείται την πειθαρχική δίωξη της κα. Τσατάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου επί της εισήγησης της Αντιπροέδρου αναμένεται σήμερα ή αύριο το αργότερο.

“Η εξέλιξη αυτή στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν, ενώ οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης και για επικράτηση του κράτους δικαίου, συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες που παρεμβάλλονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό”, ήταν η δήλωση του κ. Κληρίδη, όταν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.  

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση