Τρια εκατομμύρια αφίξεις τουριστών φέτος

Τα τρία εκατομμύρια πλησιάζει ο αριθμός των αφίξεων τουριστών τη φετινή χρονιά. Αυτό ειπώθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Μετά το πέρας της Συνεδρίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης, ανέφερε ωστόσο, ότι έχουν προκύψει διάφορα θέματα τα οποία πρέπει από κοινού να αντιμετωπιστούν έτσι ώστε να υπάρξουν ικανοποιητικές αποδόσεις και για τις επόμενες χρονιές.

"Αυτά τα 3 εκατομμύρια τουριστών μπορούν, ανάλογα με τη συμπεριφορά μας, να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό και για τις επόμενες χρονιές» δήλωσε, εξηγώντας πως σε αυτό το πλαίσιο πρέπει «όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφορούν πολύ ψηλές τιμές σε κάποια προϊόντα, διάφορες παρανομίες και να επιλύσουμε προβλήματα σε σχέση με την προσβασιμότητα και ελκυστικότητα της Κύπρου ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο».

Brexit: Δεν επηρεάζει για φέτος τον τουρισμό μας

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής,  τέθηκαν και τα προβλήματα και οι προοπτικές του κυπριακού τουρισμού  με τους αρμόδιους να ενημερώνουν τα μέλη της Επιτροπής ότι το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δεν επηρεάζει τουλάχιστο για φέτος τον τουριστικό τομέα της Κύπρου.

«Έχουμε εισηγηθεί όπως αρχίσουν όλοι να σκέφτονται πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα αυτές τις αφίξεις φέτος για να χτίσουμε και την επόμενη χρονιά ή και τις επόμενες χρονιές", δήλωσε ο κύριος Βότσης προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί, ενδεχομένως και πριν τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής, για να εξεταστούν οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από τους εμπλεκόμενους και η Επιτροπή θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού δήλωσε ότι  κατά τη σημερινή συνεδρία έχει συζητηθεί το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό και έχει δοθεί από το Υπουργείο η υπόσχεση ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η εξαιρετικά μεγάλης σημασίας μελέτη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σε ότι αφορά  την πρόθεση της Κυβέρνησης για προώθηση της δημιουργίας υφυπουργείου τουρισμού,  είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχτεί τα κονδύλια για τον τουρισμό να τα διαχειρίζονται ιδιώτες και όχι το κράτος το οποίο και θα πρέπει, όπως ανέφερε, να έχει την ευθύνη ελέγχου της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος προς όφελος των καταναλωτών.

Σε σχέση με πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό από το Brexit, η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου είπε σε τι φέτος δεν τίθεται θέμα σε ό,τι αφορά τις εισροές τουριστών, πρόσθεσε όμως πως υπάρχει θέμα με τα τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό καθώς μπορεί οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι τουριστικοί πράκτορες να έχουν πάρει μια προκαταβολή, δεν έχει υπολογιστεί ωστόσο το Brexit. «Ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί προβληματισμό είναι ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τη Βρετανία στον τομέα των αερομεταφορών, θέμα το οποίο θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει», είπε.

 

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ
 

 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα