Σκηνές πανικού στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (PICS+VIDEO)

Σκηνές τρόμου και πανικού ακολούθησαν το άκουσμα των εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης "Ατατούρκ", το βράδυ της Τρίτης.
 
 

Η τουρκική αστυνομία εκκένωσε το αεροδρόμιο αμέσως μετά την επίθεση, με τον Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού.  

Αρχικά ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.  

Οι πρώετες ενδείξεις έφεραν τους καμικάζι να ανοίγουν πυρ με όπλα πριν ανατιναχθούν, ενώ αστυνομικοί πυροβολούσαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.

Το δίκτυο NBC μετέδωσε μαρτυρία ότι ένας αστυνομικός πάλεψε με έναν από τους δράστες στο έδαφος πριν ο τελευταίος πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Μετά την επίθεση, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το «Ατατούρκ» καθηλώθηκαν και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία. 

 

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι Αρχές ανακατεύθυναν ορισμένες από αυτές μετά την επίθεση, ενώ τα αεροπλάνα που βρίσκονταν στον αέρα αναμένετο να τους επιτραπεί να προσγειωθούν στο «Ατατούρκ» μέχρι τις 00:10 το πρωί της Τετάρτης.

Για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από τη σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, Λίζα Μόνακο.
 

 
Tα social media πλημμύρισαν από φωτογραφίες και βίντεο αυτοπτών μαρτύρων των εκρήξεων. 
 

 

Δειτε Επισης

LIVE: Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
«Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Αντιμέτωπη με την εισβολή... παπαγάλων μια πόλη της Αργεντινής
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους