Εκ νέου συζήτηση για τη μεταρρύθμιση στην επ. Οικονομικών

Συνεχίζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τη συζήτηση νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, το σύστημα αξιολόγησης δημόσιων υπαλλήλων και την αξιολόγηση υποψηφίων για προαγωγή και για διορισμό στη δημόσια υπηρεσία.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής που θα αρχίσει στις 9.00 στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη, θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει θέματα που αφορούν την κινητικότητα υπαλλήλων μεταξύ της δημόσιας υπηρεσίας και των οργανισμών δημοσίου δικαίου.

Επίσης, θα συνεχιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου που αναθέτει στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αρμοδιότητα παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης δημόσιων υπαλλήλων και εφαρμογής εσωτερικών ελέγχων, καθώς και εισαγωγή της Κατηγορίας Θέσεων “Θέσεις Διατμηματικής Προαγωγής – Κλίμακα Α13.

Επιπλέον, στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και το νομοσχέδιο για την αστική ευθύνη δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το νομοσχέδιο που εισαγάγει μηχανισμό που να διασφαλίζει το ύψος του κρατικού μισθολογίου σε λογικά δημοσιονομικά πλαίσια (προσαυξήσεις, τιμαριθμική αναπροσαρμογή και γενικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων των αξιωματούχων της κρατικής υπηρεσίας).

Όπως είχε δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής, την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Αβέρωφ Νεοφύτου, θα αποσταλεί εκ μέρους της Επιτροπής γραπτή επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα από τον οποίο θα ζητείται να εξετάσει κατά πόσον το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά το κρατικό μισθολόγιο εγείρει οποιαδήποτε θέματα αντισυνταγματικότητας. Η απόφαση της Επιτροπής ήταν αποτέλεσμα των θεμάτων αντισυνταγματικότητας που προέκυψαν με το νομοσχέδιο για ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ίδια επιστολή, όπως είχε αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, θα ζητείται επίσης από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει κατά πόσον εγείρονται θέματα αντισυνταγματικότητας και από τα υπόλοιπα πέντε νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω είχε δηλώσει ότι η Κυβέρνηση επιφυλάσσεται να εξετάσει το θέμα αντισυνταγματικότητας που προέκυψε με το νομοσχέδιο για ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και να επανέλθει με μια νέα προσέγγιση.


 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση