Το διαφορετικό καλοκαίρι του Αλωνεύτη

Την τελευταία διετία η πορεία του Στάθη Αλωνεύτη δεν ήταν ανάλογη των ικανοτήτων του.
 
Ο ταχύτατος εξτρέμ μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις τη σεζόν 2013-14, οπόταν κατέγραψε 30 συμμετοχές (25 βασικός) και πέτυχε 8 γκολ βοηθώντας τα μέγιστα τους «γαλαζοκίτρινους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, παλεύει με την κακοδαιμονία των τραυματισμών και προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του για να επανέλθει δριμύτερος στους αγωνιστικούς χώρους.  

Τις δύο τελευταίες περιόδους ο 33χρονος ακραίος επιθετικός αναλώθηκε κυρίως σε προγράμματα αποθεραπείας και όποτε ήταν διαθέσιμος δεν είχε αντοχές για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως την τελευταία διετία μόνο μια φορά έπαιξε σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στις 20 Δεκεμβρίου 2014 όταν ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 2-1 από τον Ερμή στο Αμμόχωστος.
Γεμάτο παιχνίδι είχε και στις αρχές της προπέρσινης περιόδου, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League κόντρα στην Μπαρσελόνα στη Βαρκελώνη. Την περίοδο 2014-15 ο Αλωνεύτης κατέγραψε 15 συμμετοχές (μόλις 4 ως βασικός) και πέτυχε ένα τέρμα, ενώ την χρονιά που ολοκληρώθηκε οι εμφανίσεις του μειώθηκαν σε 10 (μία μόνο ως βασικός) βρίσκοντας ξανά μια φορά τον δρόμο προς τα δίκτυα.
 
Κοινός παρονομαστής των δύο σεζόν που κράτησαν τον Κύπριο εξτρέμ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί που είχε είτε στην έναρξη της προετοιμασίας (το καλοκαίρι του 2014), είτε στη λήξη της προηγούμενης περιόδου (καλοκαίρι 2015) που του στέρησαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σε φουλ ρυθμούς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το χρόνιο πρόβλημα του Αλωνεύτη με τη σπονδυλική στήλη ναι μεν επηρεάζει, πολλές φορές, την εκγύμναση του ποδοσφαιριστή, εντούτοις άπαντες αισιοδοξούν πως η φετινή σεζόν θα είναι εντελώς διαφορετική για τον ταχύτατο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακολουθεί χωρίς προβλήματα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Πολωνία.
 
Ένας υγιής Αλωνεύτης με γεμάτη προετοιμασία στα πόδια αποτελεί ικανότατο «όπλο» στα χέρια του Τόμας Κρίστιανσεν και παρά τα 33 του χρόνια μπορεί να δώσει λύσεις με την εκρηκτικότητα που τον διακρίνει.
 
Αναλυτικά τα στατιστικά του Αλωνεύτη στον ΑΠΟΕΛ
 
2012-13
Συμμετοχές: 23
Βασικός: 15
Γκολ: 4
 
2013-14
Συμμετοχές: 30
Βασικός: 25
Γκολ:  8
 
2014-15
Συμμετοχές: 15
Βασικός: 4
Γκολ: 1
 
2015-16
Συμμετοχές: 10
Βασικός: 1
Γκολ: 1