Ο Μ. Τζόνσον, απαντά στην ΕΕ: 'Η έξοδος θα γίνει χωρίς βιασύνη'

 Ο επικεφαλής της παράταξης του Brexit Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως η έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί "χωρίς βιασύνη" και επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην Daily Telegraph και στο οποίο υποστηρίζει πως η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Ο Τζόνσον καλεί επίσης τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" μ' αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την προοπτική να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.
"Η μόνη αλλαγή --και δεν θα γίνει με βιασύνη-- είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το απίστευτο και αδιαφανές σύστημα νομοθεσίας της ΕΕ", γράφει ο Μπόρις Τζόνσον στο άρθρο του στην Daily Telegraph.
"Τα δικαιώματα των Eυρωπαίων πολιτών που ζουν σ' αυτή τη χώρα θα γίνουν πλήρως σεβαστά και το ίδιο θα συμβεί με τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ", διαβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
"Οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πηγαίνουν να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν εκεί, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται σ' αυτά", δήλωσε.
"Θα υπάρξει μια εντατική ευρωπαϊκή συνεργασία που θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω σε πολυάριθμους τομείς: τις τέχνες, τις επιστήμες, τα πανεπιστήμια, την προστασία του περιβάλλοντος", συνέχισε.
Ο Τζόνσον κάλεσε τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" με τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ: "Έχουμε μια μικρή πλειοψηφία και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να καθησυχάσουμε αυτούς που ήθελαν να παραμείνουν. Οφείλουμε να στραφούμε προς αυτούς, να επουλώσουμε τις πληγές, να κατασκευάσουμε γέφυρες, επειδή ορισμένοι αισθάνονται απογοήτευση, απώλεια, σύγχυση", πρόσθεσε.
"Το κλίμα ανησυχίας είναι κατανοητό", πρόσθεσε, λόγω των προειδοποιήσεων για τις συνέπεις της εξόδου που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της εκστρατείας, εκτιμώντας ότι ήταν "σε μεγάλο βαθμο υπερβολές".
Απαντώντας στην σκωτσέζα πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η οποία θεωρεί "πολύ πιθανό" ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς της, η οποία τάχθηκε σε ποσοστό 62% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ο Τζόνσον υπογράμμισε: "Είχαμε ήδη ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2014 και δεν βλέπω μεγάλη επιθυμία να έχουμε ένα άλλο σύντομα. Καλύτερα να είμαστε μαζί για να εγκαθιδρύσουμε μια καλύτερη σχέση με την ΕΕ, βασισμένη στις ελεύθερες συναλλαγές και τη σύμπραξη".

Δειτε Επισης

Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ