Καμιά διαπραγμάτευση χωρίς ενεργοποίηση του Άρθρου 50

 Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα παραιτηθεί, η Κομισιόν δεν ζήτησε δημοψήφισμα και αυτοί που το επέλεξαν πρέπει να δεχθούν τις συνέπειες, διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι: «Ήταν στα χέρια του βρετανικού λαού να αποφασίσει, αποφάσισε και τώρα υπάρχουν συνέπειες».
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Κομισιόν είναι ο φύλακας των Συνθηκών και ο εγγυητής του κοινού συμφέροντος. «Έχουμε μια ατζέντα πολιτικών με την πλήρη στήριξη του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και τη διαχείριση των αλλεπάλληλων κρίσεων, τη μία μετά την άλλη», τόνισε. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση και καμία διαπραγμάτευση για το μελλοντικό καθεστώς της Βρετανίας, χωρίς την ενεργοποίηση του άρθρου 50. «Ο Πρόεδρος μίλησε με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και ο Κάμερον τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διαδικασία. Ήταν μια ήρεμη και ευγενική συνομιλία», σχολίασε ο κ. Σχοινάς.
Σε σχέση με την παραίτηση του Βρετανού Επιτρόπου Τζόναθαν Χιλ, εξήγησε ότι ο Επίτροπος Χιλ θα παραμείνει στη θέση του στην Κομισιόν μέχρι τις 15 Ιουλίου και απ’ εκεί και μετά ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα συζητήσει με τον Βρετανό πρωθυπουργό για τον αντικαταστάτη του. Το Κολέγιο των Επιτρόπων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 15:00 για ανασκόπηση της κατάστασης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
Σήμερα ο κ. Γιούνκερ βλέπει τον Τζον Κέρι, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ μαζί με την Επίτροπο Φεντερίκα Μογκερίνι και στη συνέχει θα προχωρήσουν σε από κοινού δηλώσεις.
 

Δειτε Επισης

Ευθείες βολές Ερντογάν σε Ισραήλ-«Μια χούφτα ριζοσπαστών σιωνιστών, έβαλαν φωτιά στην περιοχή»
Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
«Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ-Διέρρευσαν οι πρώτες λεπτομέρειες
Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο μέσω Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ΕΕ
Αποκαλύψεις για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από τον πρώην Πρωθυπουργό-Έπασχε από καρκίνο των οστών
Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ενίσχυσε τα ποσοστά του μετά την εκτέλεση Νασράλα
Μικρής κλίμακας οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο