Ο Κάμερον αποκλείει επαναληπτικό δημοψήφισμα για Brexit

  "Το ενδεχόμενο αυτό [της επανάληψης του δημοψηφίσματος] δεν τίθεται καν στο τραπέζι"! Αυτή ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Δευτέρας, με την οποία και μπήκε τέλος σε όλη αυτή τη συζήτηση περί επανάληψης του δημοψηφίσματος. Το θέμα μπήκε στην ατζέντα έπειτα από συλλογή υπογραφών (πάνω από 2 εκατ. σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ιδέας) ζητώντας να επαναληφθεί το δημοψήφισμα που οδήγησε στο Brexit.
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός μάλιστα, προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο συζητήθηκε η δημιουργία ενός κυβερνητικού σώματος που θα δώσει τις κατευθύνσεις για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Άλλωστε, κανείς στη Βρετανία δεν βιάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, με το οποίο θα εκκινήσει η διαδικασία αποδέσμευσης της χώρας από την Ένωση.

Ο ίδιος ο Κάμερον ανέφερε πως το θέμα αυτό  θα χειριστεί ο νέος πρωθυπουργός που θα προκύψει τον Οκτώβρη, ενώ και στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Brexit, εντός των Συντηρητικών, υποστηρίζουν πως είναι σημαντικό να καθυστερήσει η διαδικασία, αφού ο λαός πρέπει να "πάει διακοπές".
Άλλωστε οι υποστηρικτές της αποχώρησης υποστηρίζουν πως έχει γίνει διεξοδικό και αναλυτικό πλάνο σε ότι αφορά στο Brexit, ενώ σημειώνουν πως θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπίσημες συζητήσεις για το θέμα, αλλά η εκκίνηση του "διαζυγίου" θα ξεκινήσει από τον Οκτώβρη.


Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός σε ότι αφορά στην οικονομία, μετά την ραγδαία πτώση της ισοτιμίας της βρετανικής λίρας. Όπως είπε η "αναταραχή θα κοπάσει πολύ γρήγορα". Πάντως, τόσο στη Βρετανία, όσο και στην ΕΕ των 27 πλέον, όλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με τη διαδικασία χωρίς να φαίνεται πουθενά έστω και μία πιθανότητα, να αναχαιτιστεί το ιστορικό "διαζύγιο". "Υπήρξε αποφασιστικό αποτέλεσμα. Η προσοχή του πρωθυπουργού στρέφεται στη συζήτηση για το πώς θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη θέληση του λαού".

 

Πηγή: News247.gr
 

Δειτε Επισης

Ευθείες βολές Ερντογάν σε Ισραήλ-«Μια χούφτα ριζοσπαστών σιωνιστών, έβαλαν φωτιά στην περιοχή»
Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
«Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Αντιμέτωπη με την εισβολή... παπαγάλων μια πόλη της Αργεντινής
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ-Διέρρευσαν οι πρώτες λεπτομέρειες
Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο μέσω Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ΕΕ
Αποκαλύψεις για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ από τον πρώην Πρωθυπουργό-Έπασχε από καρκίνο των οστών
Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ενίσχυσε τα ποσοστά του μετά την εκτέλεση Νασράλα