Τ/κ κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν με ρόπαλα στη Σωτήρα

Επίθεση εναντίον τους με ρόπαλα από αγνώστους  στις ελεύθερες περιοχές, κατήγγειλαν Τουρκοκύπριοι, των οποίων νωρίτερα το αυτοκίνητο είχε καταδιωχθεί και ανακοπεί από τους δράστες. Άμεση η αντίδραση των κατεχομένων, που κάνουν λόγο για ζημιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων από τέτοιες επιθέσεις και  τιμωρία των ενόχων.
 
Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης,  το περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε χθες  το απόγευμα στο δρόμο Φρενάρους – Αυγόρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Τουρκοκυπρίων στην Αστυνομία, γύρω στις 4.30π.μ. την Παρασκευή, ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, που κινείτο στο δρόμο της κτηνοτροφικής περιοχής Σωτήρας, στην επαρχία Αμμοχώστου, αντιλήφθηκαν άγνωστο αυτοκίνητο, να τους καταδιώκει.

Οι παραπονούμενοι ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, κατευθυνόμενοι προς το χωριό Φρέναρος, όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, το άγνωστο όχημα, κτύπησε στο πίσω μέρος του οχήματός τους, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους να υποστεί αρκετές ζημιές. Η καταδίωξη, σύμφωνα πάντα με τους παραπονούμενους, συνεχίστηκε στο δρόμο, όπου σε κάποιο σημείο το όχημά τους, ανακόπηκε από το άγνωστο όχημα.

Όπως υποστήριξαν οι Τουρκοκύπριοι, τρία πρόσωπα εξήλθαν του άγνωστου αυτοκινήτου και κρατώντας ρόπαλα, τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε δύο από αυτούς. Οι άγνωστοι φέρονται να προκάλεσαν επίσης ζημιές στο αυτοκίνητο των παραπονούμενων, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Τιμωρία των ενόχων ζητούν τα κατεχόμενα

Σε σχέση με το περιστατικό η “προεδρία” στα κατεχόμενα εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «γίνεται μεγάλη ζημιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων από τέτοιες μεγάλες ή μικρές επιθέσεις και η υλική αποζημίωση μόνο δεν είναι αρκετή». Προστίθεται ότι είναι ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς να βρει τους δράστες, να τους δικάσει και να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις.

Οι “αρχές” του ψευδοκράτους, αναφέρεται, “επικοινώνησαν αμέσως με την ελληνοκυπριακή πλευρά και έλαβαν πληροφόρηση για την επίθεση και την κατάσταση της υγείας των Τουρκοκυπρίων.”

Το ψευδορκάτος ζήτησε από την Αστυνομία να διερευνηθεί η καταγγελία και «να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες το συντομότερο δυνατό».

Αναφέρεται επίσης ότι ένας από τους πέντε Τουρκοκύπριοιυς επέστρεψε στα κατεχόμενα αμέσως μετά την επίθεση και οι άλλοι τέσσερις πήγαν στην Αστυνομία στις ελεύθερες περιοχές όπου έκαναν επίσημη καταγγελία. Οι τέσσερις επέστρεψαν στα κατεχόμενα στις 20:00 την Παρασκευή.

Σημειώνεται ακόμα ότι η «προεδρία» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα και την ψευδοαστυνομία.
 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία