Δριμεία κριτική Γιούγκερ στον Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Pρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τον φόβο ότι θα μπορούσαν να προκηρυχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
 
Ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί απίθανα και άλλα δημοψηφίσματα, «διότι κατά κανόνα οι λαϊκιστές δεν αφήνουν καμιά ευκαιρία για να προβάλουν την αντιευρωπαϊκή τους πολιτική, κάνοντας πολύ θόρυβο». Θα πρέπει τώρα να αποδειχθεί γρήγορα ότι μετά την υπερψήφιση της εξόδου από την Ε.Ε. η Μεγάλη Βρετανία θα τα πάει χειρότερα, «οικονομικά, κοινωνικά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη βδομάδα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των πολιτών και τι πρέπει να γίνει με τους λαϊκιστές.
 
Ο επικεφαλής της Κομισιόν επέκρινε τον κ. Κάμερον, ο οποίος έκανε το δημοψήφισμα και τώρα παραιτήθηκε λόγω της ήττας, «διότι όταν κάποιος από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο καθυβρίζει την Ευρώπη, δεν μπορεί να τον εκλάβει κανείς την Κυριακή ως πεπεισμένο Ευρωπαίο».
 
Το λεγόμενο Brexit, εν τούτοις, δεν είναι η αρχή του τέλους, κατά τον πρόεδρο της Κομισιόν. Η Ευρώπη, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναθέρμανση των επενδύσεων, στο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγγυήθηκε πάντως την θέση εργασίας των περίπου 1.000 Βρετανών υπαλλήλων, «οι οποίοι εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρώπη και όχι για την Μ. Βρετανία».
 
ΠΗΓΗ: Naftemporiki
 

Δειτε Επισης

Η Ουκρανία καλεί τη Ρωσία να εφαρμόσει αμέσως μία κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον 30 ημέρες
Η NASA εντόπισε ένα «αστέρι ζόμπι» ικανό να εξαϋλώσει τον άνθρωπο-Ένα εντυπωσιακό και τρομακτικό φαινόμενο
Εικόνες χάους μετά το black out σε Ισπανία και Πορτογαλία-Προβλήματα σε τρένα, μετρό, φανάρια, κινητά, ίντερνετ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το ρεύμα πέφτει σε τηλεοπτικό στούντιο στην Ισπανία
Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Black out σε όλη την Ισπανία και περιοχές της Πορτογαλίας και της Γαλλίας
Στις 7 Μαΐου ξεκινά το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Απαιτεί αναγνώριση ρωσικού ελέγχου σε Κριμαία, Ντομπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζιε ο Λαβρόφ
Αποκαλύψεις από το δολοφόνο του Ρώσου στρατηγού-Υποστηρίζει πως του έδωσαν 18.000 οι Ουκρανοί
Αποφασίζουν οι Καρδινάλιοι για ημερομηνία σύγκλησης του Κονκλάβιου-Στον ορίζοντα ο Μάιος